• Kamioni ne prolaze, platiti više ili tražiti alternativu

  Odluka Vlade Kosova kojom se za 10% povećava porez na robu iz Srbije i BiH uz potrošače, teško je pogodila i uvoznike robe iz centralne Srbije na Kosovo. Iz PKK tvrde da se neće žaliti, dok predstavnici PKS poručuju da će ova odluka otežati ekonomsku saradnju.

 • Gračanica: Izgradnja bolnice u fazi pravne realizacije

  Projekat Vlade Srbije u okviru kojeg će biti izgrađena nova zgrada KBC je “u fazi pravne realizacije”, kaže direktor KBC-a u Gračanici prof. dr Bratislav Lazić. Još uvek je nepoznato kada će početi radovi. Meštani poručuju da će nova bolnica mnogo značiti.

 • "Nema mehanizama za zaustavljanje govora mržnje u medijima"

  Govor mržnje, spinovi i lažne vesti su sve prisutniji u medijima na Kosovu i u region, složile su se gostujući u emisiji "Sporazum" članica uprave UNS Jelena Petković, urednica portala Kosovo 2.0 Besa Ljuci i dopisnica Radio Beograda Tanja Vujisić.

 • Službenici MSP u poseti Kosovu

  Grupa od 67 službenika Ministarstva spoljnih poslova Srbije završila je sinoć obilaskom manastira Gračanica dvodnevnu studijsku posetu Kosovu.

 • Civilna registracija - birokratska noćna mora

  Život bez osnovnih dokumenata je jedan od najvećih problema sa kojim se suočavaju pretežno pripadnici nevećinskih zajednica na Kosovu, jer se bez ličnih dokumenata ne mogu ostvariti osnovna prava, poput prava na obrazovanje, rad, socijalnu i zdravstvenu zaštitu rečeno je na predstavljanju izveštaja “Civilna registracija na Kosovu birokratska noćna mora’’ u Severnoj Mitrovici.

 • "Jedinstvo u borbi protiv nepravde nad žrtvama nasilja"

  Glavna izvršna službenica opštinske administracije Severna Mitrovica Adrijana Hodžić, ocenila je danas da je presuda od svega tri i po godine za pokušaj teškog ubistva K.M. iz Gračanice, od strane njenog supruga, sramna za čitavo pravosuđe.

 • "Uskoro kampanja za uključivanje Srba u KBS"

  Ministar KBS-a Rustem Beriša izjavio je da će u organizaciji Ministarstva ubrzo pokrenuti kampanju za uključivanje novog broja Srba u bezbednosne snage, nakon što je nedavno jedna grupa napustila ovu organizaciju.

 • Sajam meda u Gračanici: Kvalitet dobar, prinosa manje

  Dvadesetak pčelara iz različitih krajeva Kosova okupili su se danas na mini sajmu meda i pčelinjih proizvoda koji je u Gračanici organizovalo Udruženje „Nukleus“. Na štandovima je osim meda, bilo i drugih, kako proizvođači kažu, lekovitih proizvoda – kapi od propolisa, raznih melema, Medovače i pčelinjeg voska.

 • Starije osobe u Odevcu bez pomoći i zaštite

  Selo Odevce, naseljeno u brdskom predelu opštine Ranilug, razlikuje se od ostalih mesta koji pripadaju ovoj opštini, po tome što je ovde život mirniji ali i suroviji. Mladih je sve manje, a stariji i iznemogli prepušteni sami sebi.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane