• Priština: Knjiga žalosti u Ambasadi Nemačke

  Povodom smrti bivšeg saveznog ministra spoljnih poslova Nemačke Klausa Kinkela, u Ambasadi Nemačke u Prištini je od danas, 6. marta 2019, od 14:00 do 16:00 časova i sutra, 7. marta 2019, od 08:00 do 12:00 časova otvorena knjiga žalosti u koju se zainteresovani građani mogu upisati.

 • “Jasno je ko je najveća pretnja stabilnosti regiona”

  "Pozivi predsednika parlamenta Kosova Кadrija Veseljija za regionalno ujedinjenje protiv Srbije i njenog predsednika najsnažnija je potvrda koliko se predsednik Aleksandar Vučić nepokolebljivo bori za naše državne i nacionalne interese", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

 • Todić: Srpski narod je svoj na svome

  Prilikom posete selu Šaljska Bistrica u opštini Leposavić, gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri je najavio aneksiju ovih sela sa KiM, što je izazvalo zabrinutost građana i najoštriju osudu Srpske liste.

 • SL: Nova platforma ima za cilj rušenje dijaloga

  "Platforma koju su predstavnici kosovskih Albanaca danas predstavili kao osnov za `dijalog` i `kompromis` je još jedan akt koji ima za cilj rušenja dijaloga i njegovu potpunu blokadu", navodi se u saopštenju Srpske liste.

 • SNF: U sporazumu SZS izostavljeno pitanje Kosova

  Srpski nacionalni forum uputio je pismo liderima koalicije Saveza za Srbiju povodom “Sporazuma s narodom”, ukazujući da je u tekstu Sporazuma platforme izostavljeno najvažnije pitanje, Kosovo i Metohija.

 • Jevtić i Eide: Kompromisom do dijaloga

  Dijalog između Beogada i Prištine nema alternativu i potrebno je da se pitanje odnosa dva najveća naroda na Zapadnom Balkanu konačno reguliše kompromisom oko pitanja Кosova, složili su se potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić i norveški diplomata i bivši specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za Кosovo, Кai Eide.

 • Saradnja USAID i EU u cilju jačanja vladavine prava na Kosovu

  Direktorka USAID-a na Kosovu Lisa Magno i šef Sekcije za saradnju Evropske unije (EU) Luiđi Brusa potpisali su danas Pismo o sporazumu (POS) kojim se označava posvećenost saradnji oko programa finansijske pomoći za jačanje vladavine prava na Kosovu.

 • Marko Đurić i Čoe Hjong Čan o bezbednosnoj situaciji

  Direktor Кancelarije za KiM Marko Đurić sastao se sa ambasadorom Republike Кoreje u Republici Srbiji Čoe Hjong Čanom, sa kojim je razgovarao o položaju srpskog naroda i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

 • Za jedinstveni cilj preko 150 hiljada Srba

  Nakon donacije manastiru Devine vode, članovi humanitarne organizacije “28. jun” posetili su srpske manastire u Metohiji i saopštili da je tromesečni projekat "Dogodine u Prizrenu" najuspešniji i najambiciozniji koji su do sada sproveli.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane