• "Gujon zaslužuje da ga Srbija zaštiti"

  Demokratska stranka Srbije zahteva od predsednika Republike Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da stanu u zaštitu Arno Gujona, koji je zaustavljen na prelazu Merdare i da zahtevaju od prištinskih vlasti, da mu se omogući sloboda kretanja na Kosovu i slobodno bavljenje humanitarnim radom.

 • Tači i Džonson o rešenju za Kosovo

  Predsednik Kosova Hašim Tači primio je danas američkog senatora Rona Džonsona. Osim situaciji u regionu, oni su razgovarali i o dijalogu izemeđu Beograda i Prištine.

 • Napadnuti novinari, UNS osudio

  Ekipa Insajdera napadnuta je na putu koji vodi od sela Banje ka Kosovskoj Mitrovici. Naime, novinari ove kuće su krenuli alternativnim putem ka ovom selu, kako im je savetovala policijska patrola, ali su naišli na još jednu blokadu.

 • KFOR: Vučićeva sigurnost zagarantovana

  Iz KFOR-a su saopštili da ova misija radi u koordinaciji sa institucijama Kosova i Kosovskom policijom kako bi se osigurala bezbednost predsednika Srbije.

 • Priština: Održana promocija knjiga "Poreklo“ i "Zaveštanje“

  U Srpskom kulturnom centru u Prištini sinoć je održana promocija knjiga "Poreklo“ i "Zaveštanje“ autora Milutina Popadića. Jake emocije, suze u očima publike i Milutinova sreća zbog promocije u kući u kojoj je nekada kao sin prištinskog paroha živeo, obeležile su veče koje će prisutni dugo pamtiti.

 • Popović i Markus o daljoj saradnji

  Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sastao se danas sa ambasadorom Mađarske na Kosovu Laslom Markusom sa kojim je razgovarao o mogućnostima dalje saradnje.

 • Novi put u Livađu

  Presecanjem trake, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović otvorio je novoasaflatirani lokalni put dužine 2.376 metara u Livađu. 

 • Đurić: Zatvoriti stranice istorije sukoba

  Povodom Međunarodnog dana nestalih koji se obeležava 30. avgusta, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić istakao da odnos prema pitanju nestalih mora biti "pokazatelj naše zajedničke iskrenosti u naporima da regionu osiguramo stabilnu budućnost".

 • SNF traži prijem kod Dodika

  Članovi Srpskog nacionalnog foruma zatražili su prijem kod predsednika Republike Srpske Milorada Dodika sa kojim žele da razgovaraju o “Kosovu i Metohiji i poslednjim predlozima vlasti Republike Srbije za etničko razgraničenje”.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane