• Demokratska Republika Kongo ne priznaje Kosovo

  Ministarstvo spoljnih poslova primilo je notu Ambasade Demokratske Republike Kongo kojom se demantuju navodi Bedžeta Pacolija da će "DR Kongo uskoro priznati nezavisnost Kosova".

 • Dačić: Nacrt rezolucije Prištine – akti bez upotrebne vrednosti

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je nacrt rezolucije kojom Priština optužuje Srbiju za genocid niz akata koji nemaju nikakvu upotrebnu vrednost, ali imaju za cilj da se jednostavno kaže da se njima ne sviđa tok kojim ide dijalog, odnosno da ne ide onako kako su oni planirali.

 • Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu

  Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu između Beograda i Prištine, izjavila je portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančič.

 • "Sprečio sam podelu Kosova"

  Premijer Kosova Ramuš Haradinaj tvrdi da je upravo on taj koji je u Berlinu sačuvao suverenitet Kosova i zaustavio podelu.

 • Američki general Or ipak doputovao u Prištinu

  Američki general-major Timoti Or, komandant Nacionalne garde Ajove, čija poseta Prištini je u februaru bila otkazana zbog nezadovoljstva SAD uvođenjem 100 odsto uvećanih taksi na proizvode iz Srbije i BiH, doputovao je na Kosovo.

 • Priština pripremila rezoluciju protiv Srbije

  Ad-hok komisija kosovske skupštine pripremila je draft rezolucije kojom će od vlasti u Beogradu zatražiti da "priznaju počinjen genocid" na Kosovu tokom 1998-1999 godine, javlja dopisnik RTS-a.

 • Vučić: Igramo na ivici žice

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je "apsolutno licemerje" to što oni koji su ga napadali zbog njegovog plana za Kosovo i Metohiju i odbacivali taj plan, sada tvrde da nisu ni znali za taj plan.

 • Pacoli: Ko god poriče zločine – persona non grata

  Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli najavljuje da će Priština ubuduće proglasiti nepoželjnom osobom svakog ko poriče ratne zločine na Kosovu, te da njihovi zahtevi za posete po tom osnovu više neće biti odobravani.

 • SL: Institucionalno nasilje nad Rošićem i Spasojevićem

  Institucionalno nasilje koje pravosuđe Kosova sprovodi nad neosnovano uhapšenim Srbima je sramota i mrlja na licu ovih institucija, ali i međunarodne zajednice koja ćuti na kršenje osnovnih ljudskih prava naših sugrađana Marka Rošića i Nedeljka Spasojevića koji već 14 dana štrajkuju glađu, saopštila je Srpska lista.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane