• KP: Osumnjičenima određen pritvor od 48 sati

  Kosovska policija objavila je saopštenje u kom navodi da je četvorici uhapšenih tokom akcije na severu Kosova određen pritvor od 48 sati. Takođe, objavili su i fotografije na kojima se, kako tvrde, nalazi oprema i oružje pronađeni tokom današnjeg upada.

 • Milisav Dašić pušten na slobodu

  Povratnik Milisav Dašić, koji je juče uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje između centralne Srbije i Kosova, pušten je na slobodu, uz obrazloženje da je došlo do greške, potvrdio je Tanjugu predsednik Privremenog organa opštine Istok Mališa Đurić.

 • Đakovica, prijave protiv Srba

  Grupacija civilnih organizacija iz Đakovice za prikupljanje dokaza o ratnim zločinima i pripremu krivičnih prijava protiv Srba koji su počinili zločine tokom rata 1998 i 1999. godine, podnela je više krivičnih prijava kosovskom Specijalnom tužilaštvu u Prištini

 • „Oliver to nije zaslužio“

  Deset meseci je prošlo od ubistva Olivera Ivanovića, jednog od najznačajnijih srpskih političara na Kosovu. O istrazi se vrlo malo zna, a predstavnici vlasti u Beogradu i Prištini o tome skoro i da ne govore. O Ivanoviću se najviše piše na drušvenim mrežama, pa je često i tema prepucavanja između članova porodice. „Oliver to nije zaslužio“, poručuje Ksenija Božović.

 • Sud potvrdio oslobađajuću presudu Ljimaju

  Apelacioni sud u Đakovici potvrdio je juče presudu kojom je potpredsednik kosovske vlade Fatmir Ljimaj oslobođen krivice zbog ubistva dvojice albanskih civila 1998. godine, navode prištinski mediji.

 • KM: Uvredljivi grafiti na vozilu Apotekarske ustanove

  Novo jutro ispred Apotekarske ustanove "Kosovska Mitrovica“ u Bošnjačkoj mahali osvanulo je sa markerom ispisanim natpisima "UČK", "Fuck SRB" "Bošnjačka“ na njihovom službenom vozilu. Jedna od oznaka je i "B-13" naziv grupe koja je poznata po crtanju grafita u Bošnjačkoj mahali.

 • Pretnje deportacijom monasima sa Kosova

  Nakon pokušaja obnove boravišne dozvole jedan od monaha Eparhije raško-prizrenske suočio se sa pretnjom da za nekoliko dana može da bude deportovan sa Kosova, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.

 • Zbog mita uhapšeni Srbin i Albanac

  Kosovska policija, odnosno Direkcija za istragu privrednog kriminala i korupcije, uhapsila je Srbina, čuvara u zatvoru i Albanca službenika kosovskog Ministarstva za dijasporu, zbog sumnje za davanje i uzimanje mita i "proneveru službe".

 • Krađe u Pomoravlju, na meti siromašni

  Srpska domaćinstva u Kosovskom Pomoravlju i njihova imovina ponovo su na meti lopova. U Gornjem Kuscu u novobrdskoj opštini, ukradena su dva grla krupne stoke, i automobil marke Pasat. Policija traga za počiniocima.

 • Srbima u Žaču izgoreli delovi šume

  Srpskim povratnicima u Žaču kod Istoka izgoreli su delovi šumskih zabrana, u požaru koji se proširo sa okolnih njiva, albanskih vlasnika.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane