• Novinari sa Kosova u Nemačkoj

  Međunarodna akademija Nirmberških principa i Specijalizovana veća i tužilaštvo Kosova organizuju seminar, koji je danas počeo, za dvadesetak novinara sa Kosova.

 • Sport umesto nasilja

  Škola, pored porodice, ima glavno mesto u prevenciji društveno opasnog ponašanja, u situaciji kada nasilje uzima sve više maha. Da bi skrenuli pažnju na pojavu vršnjačkog nasilja i u Kosovskom Pomoravlju, zaposleni u Gimnaziji u Šilovu i ove godine su organizovali sportske susrete.

 • Do januara 2019. rok za primenu koda +383 na Kosovu

  Predsednik Odbora kosovskog Regulatornog tela elektronskih komunikacija i pošte Krešnik Gaši, rekao je da u toj organizaciji nije prihvaćen zahtev za produženje roka za korišćenje drugih telefonskih kodova, već će da će od sledeće godine funkcionisati samo prefiks 383.

 • „Važno je kako se izveštava o nasilju u porodici“

  Nasilje u porodici je česta pojava na Kosovu, smatraju novinari srpskih redakcija koji su učestvovali na radionici o izveštavanju o ovom problemu. To potvrđuju i statistički podaci koji govore da svi poznajemo bar jednu osobu koja je žrtva nasilja u porodici.

 • Priština: Marš za ujedinjenje Albanaca sa juga Srbije

  U organizaciji Udruženja "Ćamerija" u Prištini održan je marš za ujedinjenje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom. Iako označen kao istorijsko okupljanje, marš nije naišao na odziv kosovskih Albanaca.

 • Pasjane: Povećana stopa nataliteta

  Stopa nataliteta u porodilištu u Pasjanu povećana je u odnosu na prethodnu godinu. Bolnički razultati pokazuju da je u ovoj godini do sredine novembra rođeno 14 beba više u odnosu na prethodnu. Do kraja godine na osnovu podataka iz registra o vođenju trudnoće, predviđa se da će se ova brojka udvostručiti.

 • Odluka o sudbini srpske elektromreže na Kosovu do utorka

  Odluka da li će Elektromreža Srbije ostati deo energetske mreže na severu Kosova ili će ona, po svemu sudeći protivpravno biti izbačena, kako je upozorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće poznata u utorak, saznaje Tanjug.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane