• Rusi u poseti manastirima na KiM

  Grupa od pet momaka iz Rusije ovih dana boravi na Kosovu kako bi obišla manastire i videla kako žive lokalni Srbi. Direktor škole u Babinom Mostu Žarko Petrović kaže da njihova poseta ima i humanitarni karakter.

 • Prijatelji iz RS: Ovde su hrabri ljudi

  Delegacija Saveza opština Republike Srpske zajedno sa predsednikom Odbora za pomoć Srbima na Kosovu posetila je Metohiju. „Mi treba da spojimo kulturu, sport“, kazao je predsednik Opštine Trebinje Mirko Ćurić.

 • Otvoreno pismo predstavnika Roma gradonačelniku Gračanice

  Predstavnici romske zajednice i član međunarodne organizacije „Evropski centar“ Gazmen Salijević uputili su otvoreno pismo predsedniku Opštine Gračanica, u kome su ga obavetsili o problemima sa kojima se svakodneno susreću.

 • Izabrano novo rukovodstvo Univerziteta u Prištini

  Odlukom Saveta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovkoj Mitrovici, danas je, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju Republike Srbije i Statutom Univerziteta izabrano novo privremeno rukovodstvo, navodi se u saopštenju Univerziteta.

 • Gračanica: Odražan sajam preduzetnika

  U Gračanici je održan sajam preduzetnika, pod pokroviteljstvom nemačke organizacije „Help“. Preduzetnici su predstavili svoje proizvode, i zahvalili organizaciji na pomoći koju su dobili.

 • "Još jedan pokušaj asimilacije Srba na Kosovu"

  Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ocenio je danas da je najnovija najava prištinskih vlasti o promeni statusa tog univerziteta još jedan u nizu pokušaja asimilacije Srba sa Kosova i gušenja njihovih osnovnih ljudskih prava.

 • Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Sedamnaest meseci nakon integrisanja provosuđa na severu Kosova različita su mišljenja o uspešnosti tog dela Briselskog sporazuma. Uprkos, otežanim uslovima, sudstvo funkcioniše, složili su se učesnici konferencije "Integradija pravosuđa na severu" koju je u Prištini organizovao "Aktiv".

 • „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  NVO „Mlada aktivna Gračanica“ od nedavno je počela sa besplatnim časovima engleskog jezika. Jedan od ciljeva je, kako kažu, da se mladima olakša komunikacija sa komšijama Albancima. Međutim, poverenik za jezike pri Kancelariji premijera Kosova Slaviša Mladenović smatra da bi im učenje drugih jezika, poput albanskog u znatnoj meri olakšalo život.

 • “Ne sme biti političkog uticaja na Komisiju za istinu i pomirenje”

  Komisija za istinu i pomirenje neće biti zamena za dijalog, ali će mu doprineti, kazao je u Gračanici predsedavajući Pripremnog tima Ardijan Arifaj. Na sastanku koji je održan sa predstavnicima civilnog društva poručeno je da Komisija ne sme biti pod političkim uticajem, ali da mora imati podršku centralnih institucija i svih strana na Kosovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane