• Đurić čestitao Nataliji Savić osvajanje zlatne medalje

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je kikbokserki iz Kosovske Mitrovice Nataliji Savić i njenom klubu „028“ osvajanje zlatne medalje na svetskom šampionatu za juniore koji se održava u Italiji.

 • Đurić i predstavnik OEBS-a o dijalogu i bezbednosti na KiM

  Neki od ključnih bezbednosnih izazova na KiM su jačanje političkog i verskog ekstremizma, kao i namera Prištine da, suprotno Rezoluciji 1244 SB UN, formira oružane snage, upozorio je Marko Đurić na sastanku sa specijalnim predstavnikom OEBS-a za Jugoistočnu Evropu Markom Pričardom.

 • Đurić: Predstoji veliki talas ulaganja Republike Srbije na KiM

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić održao je radni sastanak sa predstavnicima institucija Republike Srbije i lokalnih samouprava na Kosovu i Metohiji povodom realizacije planova iznetih tokom nedavne posete predsednika Srbije Kosovu i Metohiji.

 • „Razgraničenje je eufemizam za politiku etničkog čišćenja“

  Iguman manastira Visoki Dečani, otac Sava, preneo je italijanskoj ministarski odbrane Elizabeti Trenti zabrinutost Crkve zbog planova o teritorijalnoj i etničkoj podeli. Naglasio je da bi se podela mogla katastrofalno odraziti na narod i svetinje, posebno južno od Ibra.

 • Kozarev: Srbija ostaje staložena i strpljiva

  Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev je na OEBS-ovoj konferenciji „Ljudske dimenzije“ u Varšavi, poručio da su Srbi na KiM „u proteklih godinu dana oko 50 puta bili izloženi raznovrsnim etnički motivisanim napadima, što je u znatnoj meri posledica neispunjavanja obaveza Prištine u smislu formiranja ZSO”.

 • Opština Gračanica zaposlila 12 mladih lekara

  "Ovo je veliki korak za mlade ali i za opštinu Gračanica. Nastavljamo da u kontinuitetu pomažemo zdravstveni sistem i da ulažemo u budućnost", kazao je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović nakon što je uručio ugovore o radu mladim lekarima od kojih je šest stomatologa i šest lekara opšte prakse.

 • SLS protiv predloga o razgraničenju opština Gračanica i Kosovo Polje

  Samostalna liberalna stranka smatra da bi odricanje dela teritorije od strane Opštine Gračanica moralo da bude detaljno objašnjeno od predlagača takve odluke i dodaje da je nedopustivo da predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović nije prisustvovao sednici SO Gračanica.

 • Preminula Teuta Zubaku-Rečica

  Nakon teške bolesti, 10. septembra 2018. godine, u 64. godini preminula je direktorica Odeljenja za monitoring i analizu Nezavisne komisije za medije u Prištini Teuta Zubaku-Rečica, saopšteno je iz ove institucije.

 • Đurić: Jedini greh Gujona što pomaže Srbima

  "Najoštrije osuđujem privođenje francuskog humanitarca Arnoa Gujona, kojem je, nakon višegodišnjeg uspešnog filantropskog rada i pomoći srpskom narodu, Priština zabranila ulazak na Kosovo i Metohiju", navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane