• "Kurti će tražiti ratnu odštetu od Srbije"

  Predstavnica Pokreta Samoopredeljenje, Aljbuljena Hadžiju, izjavila je da će Aljbin Kurti biti prvi kosovski premijer koji će zahtevati od Srbije ratnu odštetu, kao i da će se pod njegovim vođstvom promeniti pristup u dijalogu sa Beogradom, piše Bota Sot.

 • Vučić: "Sa Amerikancima znamo na čemu smo"

  Gostujući u emisiji "Upitnik“,emitovanoj sinoć na prvom programu RTS-a, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, između ostalog istakao, da SAD nikada nisu menjale svoj stav o Kosovu i dodao da se sa njima može otvoreno razgovarati.

 • CIK će sutra objaviti rezultate izbora

  Portparol CIK-a Valjmir Eljezi rekao je da će konačni rezultati izbora na Kosovu biti objavljeni u četvrtak ukoliko ne bude tužbi stranaka, prenose prištinski mediji.

 • Đurić: Karijera Aljbina Kurtija građena na mržnji prema Srbiji

  "Politička karijera Aljbina Kurtija građena je na velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji", navodi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Ističe da podrška jednoj osobi "koja svoj rejting i politički identitet gradi na mržnji i destabilizaciji" nikome ne može doneti dobro.

 • Razgraničenje i korekcija granica, realnost ili opasna igra?

  Ideje predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija o razgraničenju i korekciji granica u proteklom periodu, iako nedovoljno poznate, izazvale su brojne rekcije kako u Beogradu, tako i u Prištini. Građani, Srbi i Albanci na Kosovu, ali i pojedini predstavnici Srba smatraju da ove ideje nisu dobre i da bi, ukoliko dođe do njihove realizacije, Srbi koji žive južno od Ibra bili najugroženiji.

 • Haradinaj: Ukidanje takse bila bi kapitalna politička greška

  Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj, poručio je svom mogućem nasledniku, Aljbinu Kurtiju, da mu se sviđa ideja reciprociteta sa Beogradom, ali i da bi ukidanje takse na proizvode iz Srbije bez priznanja kosovske nezavisnosti zauzvrat bila kapitalna politička greška.

 • Poseta Palmera Beogradu i Prištni (Ne)postizanje trajnog rešenja

  Poseta Metjua Palmera Begradu i Prištini nema za cilj postizanje konačnog rešenja, tvrdi predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM Rada Trajković. Sa druge strane, profesor Ustavnog prava na prištinskom univerzitetu Mazlum Baraliu smatra da je zaintresovanost SAD za Zapadni balkan „koncentrisana na odnose i zadnju fazu dijaloga Beograda i Prištine“.

 • Mihajlović: Ko god da prizna Kosovo, taj je zapečatio svoju političku karijeru

  Novinar Milivoje Mihajlović je gostujući u Novom danu ocenio da predstojeća poseta američkog predstavnika Metju Palmera neće imati veki veći značaj za Srbiju, jer prema njegovim rečima američki predstavnici nemaju veliki uticaj na Balkanu, a samoj toj situaciji je najviše kumovala aktuelna američka administracija šaljući dva predstavnika.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane