• Ministarstvo nije potvrdilo odluku o dodeli gračaničke zemlje Kosovu Polju

  Ministarstvo administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova još uvek nije dalo ocenu zakonitosti odluke Opština Gračanica o “uređenju katastarskih zona” Preoce i Ugljare kojim se susednoj Opštini Kosovo Polje daje više od sto hektara zemlje. “Pravnog osnova za takvu odluku nema”, poručuju iz MALS-a.

 • Miholjsko leto u Metohiji

  Praznik vina i okončanja radova u polju ustanovljen je posle 1999. godine, pa u ovo selo sa izuzetnim srednjovekovnim crkvama stižu pisci, slikari, glumci i prognanici iz Metohije. Miholjdan je najvažniji dan geto života i sve što se stvaralo i radilo tokom godine vidi se tog dana.

 • Tači i Vučić kod Markona?

  Narednog meseca u Parizu moguć je susret kosovskog i srpskog predsednika Hašima Tačija i Aleksandra Vučića, saznaje list Danas.

 • "Razmena teritorija loša ideja"

  Saudijski list Arab njuz objavio je tekst o eventualnoj razmeni teritorija između Beograda i Prištine. Ocenjuje da je to loša ideja, koja bi mogla da inicira dalje podele, u BiH, Makedoniji, pa i Srbiji "sa Sandžakom i Vojvodinom".

 • Poslanici malo rade, a mnogo zarađuju

  Prihodi poslanika Skupštine Kosova za jedan mesec prelaze iznos od 2000 evra. Međutim, neretko se dešava da se oni samo potpišu na listu prisutnih i ne prisustvuju plenarnoj sednici, čime često onemogućavaju glasanje zbog nedostatka kvoruma.

 • Komersant: Putin odbio Vučićevu verziju priznanja Kosova

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nije postigao ciljeve koje je postavio uoči posete, odnosno nije dobio "odobrenje za svoju verziju priznanja Kosova", piše moskovski dnevnik Komersant.

 • Novosti: Kina vraća temu Kosova u UN

  Savet bezbednosti UN diskutovaće u novembru o izveštaju generalnog sekeretara UN Antonija Gutereša o Kosovu i Metohiji, pišu "Novosti".

 • Ministar pravde Kosova podnosi ostavku?

  Ministar pravde Kosova Abeljard Tahiri je premijeru Kosova Ramušu Haradinaju predao zahtev za ostavku, piše prištinska agencija Telegrafi.com.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane