• Dom zdravlja organizuje Dan otvorenih vrata

  Dan otvorenih vrata u zdravstvenim ustanovama, na osnovu odluke Ministarstva zdravlja Republike Srbije, biće organizovan i u Domu Zdravlja u Gračanici, u nedelju 7. aprila, od 8 do 16 časova.

 • KFOR donirao lekove Domu zdravlja u Goraždevcu

  U Domu zdravlja u Goraždevcu uručeni su lekovi za potrebe ove zdravstvene ustanove, koje je obezbedio Italijanski KFOR. Primopredaji lekova prisustvovali su komandant Italijanskog KFOR-a Djanfranko Di Marko i dr.Mirjana Drigant.

 • Lakše do posla za žene

  U organizaciji Centra za depolitizaciju kosovskog društva i NVO "Moravski biser" juče je u Šilovu održana radionica o položaju i ulozi žena u preduzetništvu. Cilj sastanka je bio da se pomogne ženama da lakše dođu do posla u svojim lokalnim sredinama.

 • Kako izaći iz okvira marginalizacije?

  Na konferenciji pod nazivom „Prevazilaženje marginalizacije – šta sada i šta sledeće?“ koja je održana u Prištini bilo je reči o poboljšanju integracije ugroženih i marginalizovanih grupa.

 • Šta je neophodno za upis u prvi razred osnovne škole

  Godinama unazad 1. aprila počinje upis u prvi razred osnovne škole. Od ove godine roditelji neće morati da školama prilažu izvod iz matične knjige rođenih i potvrdu o državljanstvu, kazao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

 • „Ne palite! Ne uništavajte ekosistem“

  U vreme kada mnogi poljoprivrednici nakon žetve paljenjem strnjike i biljnih ostataka pripremaju zemljište za novu setvu, često dolazi do širenja požara koji se neretko omaknu kontroli. U poslednjih mesec dana, na Kosovu je zabeleženo više stotina požara, a jedan od čestih uzroka bio je upravo ljudski faktor.

 • Krijumčareni lekovi u apotekama na Kosovu

  Nedovoljne količine registrovanih lekova ali i neujednačene cene, vide se kao jedan od razloga za povećanje broja slučajeva krijumčarenja lekova na Kosovu.

 • Kršenje prava manjinskih zajednica

  Iako po Ustavu Kosova, svaki građanin ima jednaka prava u praksi to i nije baš slučaj. Manjinske zajednice često su diskriminisane na različitim nivoima, a njihova prava, iako su zagrantovana Ustavom i zakonima, se krše.

 • Čaglavica: Vratile se rode

  Par belih roda ponovo je svio svoje gnezdo na jednom od dimnjaka Doma kulture u Čaglavici. 

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane