• KM: Solidarne za Silvanu

  U centru severnog dela Kosovske Mitrovice, oko 14 časova, spontano se okupilo dvadesetak žena u znak solidarnosti sa Silvanom Arsović koja je uhapšena pre dva dana.

 • „Niko nije rođen da bi ga tukli i ugrožavali“

  „I ja sam protiv nasilja“, slogan je učenika i nastavnika srednje Medicinske škole koji su u Gračanici organizovali akciju povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Svojim  potpisom inicijativu su podržali i meštani.

 • Studenti PU pozivaju Srbe na jedinstvo

  "Studenti će biti još odlučniji i istrajniji u borbi da ostanu i opstanu na ovim prostorima", jedan je od zaključaka sa stanka studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

 • Na Kosovu još uvek ima robe u zalihama

  Povodom povećanja taksi Prištine na srpsku robu na 100 odsto privrednici na Kosovu kažu da hrane još ima dovoljno i da nema potrebe da građani prave zalihe. "Zalihe lekove ima za desetak dana a kiseonika za pet-šest dana", rekao je direktor zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

 • "Neće biti povećanja cena, robe ima dovoljno"

  Privrednici sa severa Kosova saopštili su danas da, nakon poslednje odluke Pištine o uvođenju takse od 100 odsto na uvoz srpskih proizvoda, neće biti podizanja cena. Apeluju na građane da ne prave kućne zalihe jer, kako kažu, robe ima dovoljno.

 • Vernici zadržani na Jarinju

  Ni nakon šest sati zadržavanja na Jarinju, grupi vernika i humanitaraca koji su autobusom iz Beograda krenuli za Visoke Dečane, kako bi sutra prisustvovali obeležavanju ktitorske slave ovog manastira, nije dozvoljeno da uđu na Kosovo.

 • Gračanica: Moje je pravo da živim srećno i zdravo

  Pod sloganom „Deca su ukras ravnopravnosti“ u svetu se obeležava Međunarodni dan deteta. „Moje je pravo da živim srećno i zdravo“, poručili su danas mališani predškolske ustanove „Đurđevak“ u Gračanici.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane