• Popović osudio incident prema srednjoškolkama

  Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović najoštrije je osudio današnji incident koji su doživele srednjoškolke, kada Albanac kojeg su stopirale nije hteo da zaustavi auto na putu do škole. Od bezbednosnih organa zatražio je hitnu reakciju i pronalaženje počinioca.

 • "Poricanje zločina vređa žrtve"

  "Poricanje da su se zločini desili vređa sećanje na žrtve, dodatno traumatizira porodice i potkopava napredak u izgradnji demokratske, multietničke države", poručuju iz Američke ambasade u Prištini.

 • Probni popis domaćinstava

  U Srbiji će od 1. do 30. aprila 2019. godine, biti sproveden Probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova.

 • Petrović na skupu skupštine NATO-a u Antaliji

  Predsednik Samostalne liberalne stranke i poslanik u kosovskoj Skupštini, Slobodan Petrović, prisustvuje 99. "Rose-Roth" seminaru parlamentarne skupštine NATO-a koji se održava u Antaliji.

 • Rakić:Istraga protiv Todosijevića, nastavak zastrašivanja

  Predsednik Srpske liste, Goran Rakić, izjavio je danas da je najava o pokrenutom postupku za utvrđivanje nekakve odgovornosti člana predsedništva te stranke Ivana Todosijević nastavak politike zastrašivanja svih slobodnomislećih Srba, koji nisu nikada posustali u borbi za svoj narod i svoju Srbiju, ali ni od jasne borbe za istinu.

 • Rita Ora ponovo na Kosovu

  Svetska pop zvezda Rita Ora ponovo je ovih dana u svom rodnom gradu Prištini. Ovoga puta došla je kao ambasador Unicefa.

 • Hapšenje zbog falsifikovanja dokumenata

  U akciji Kosovske policije danas su uhapšeni Albanac (AA) i Srpkinja (LS) pod sumnjom da su falsifikovali dokumenta radi dobijanja dozvole ministarstva zdravlja za otvaranje poliklinike, saopšteno je iz Policije.

 • Đurić: Bezbednost i položaj srpskog naroda najveća briga

  Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa načelnicima pet upravnih okruga sa Кosova i Metohije, povodom zaoštravanja političke i bezbednosne situacije izazvanog najnovijim jednostranim i provokativnim aktima Prištine.

 • “Na Rome se gleda sa predrasudama”

  Romi na Kosovu su i dalje jedna od najmarginalizovanih zajednica na Kosovu. Nijedna institucija, bilo politička, socijalna ili kulturna, se nije ozbiljno bavila prevazilaženjem ovih problema, kaže romski aktivista Gazmen Salijević povodom Međunarodnog dana Roma.

 • Jevtić čestitao Međunarodni dan Roma

  Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, čestitao je Međunarodni dan Roma pripadnicima ovog naroda uz ocenu da "Romi i danas žive teško i da sve institucije na Кosovu moraju uložiti još mnogo ozbiljnog rada i truda kako bi njihov položaj u društvu bio bolji".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane