• "Saradnja sa NATO-om značajna zbog zaštite srpskog stanovništa na Kosovu"

  Narodna poslanica i članica skupštinskog Odbora za evrointegracije Vesna Marković koja je predvodila višestranačku parlamentarnu delegaciju Srbije u poseti NATO-u u Briselu je rekla da je saradnja sa ovom organizacijom značajna zbog međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu (KFOR), prenela je Beta.

 • SLS podneo 42 žalbe zbog nepravilnosti na izborima

  Panelu za žalbe i predstavke danas je predato 80 žalbi na nepravilnosti koje su zabeležene tokom glasanja na parlamentarnim izborima 6. oktobra, a nakon što je Centralna izborna komisija objavila konačne rezultate. Samostalna liberalna stranka je podnela čak 42, potvrdio je za RTV Kim predsednik ove stranke Slobodan Petrović.

 • Mustafa prihvatio da mandatar bude Aljbin Kurti

  Demokratski savez Kosova (DSK) će poštovati princip prema kojem će mandatar biti kandidat stranke koja je na proteklim vanrednim izborima osvojila najviše glasova, to je u ovom slučaju Pokret Samoopredeljenje, odnoso Aljbin Kurti.

 • "Odnosi sa Srpskom listom pogoršani zbog Beograda"

  Odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je Srpska lista "instrumentalizovana od strane Beograda, da je to greška i da zvanični Beograd treba da dozvoli Srpskoj listi i kosovskim Srbima da budu samostalni".

 • Danas konačni rezultati izbora

  Centralna izborna komisija objaviće danas u 10:30 konačne rezultate izbora koji su održani 6. oktobra, piše Gazeta Ekspres.

 • Molina: Borelovo imenovanje, novo gledište na dijalog

  Španski ambasador Raul Bartolomeo Molina izjavio je da to što će dijalogom između Beograda i Prištine rukovoditi njegov sunarodnik Žozep Borel, ne znači automatsku podršku Srbiji, i da to što Borel dolazi iz zemlje koja ne priznaje nezavisnost Kosova, pruža mogućnost pogleda na to pitanje iz drugačije perspektive.                          

 • Jevtić: Srpska lista ima pravo da bude deo institucija

  Predstavnici srpske liste ne jure u Vladu Kosova, ali zakoni su jasni, da to bez Srpske liste nije moguće, kaže za RTS potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić. Primarni cilj je stabilnost na Kosovu, kaže Jevtić i najavljuje da će o daljem delovanju danas razgovarati sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane