• Srpska lista: Nećemo učestvovati u radu parlamenta

  Povodom različitih dezinformacija koje su se pojavile u medijima, Srpska lista potvrđuje jasan stav poslanika te liste da neće učestvovati u radu kosovske Skupštine sve dok se ne povuku takse koje je Priština uvela.

 • Rama: Godina Albanaca

  Albanski premijer Edi Rama i kosovski predsednik Hašim Tači sastali su se u Tirani, prvi put ove godine. "Ovo je godina Albanije, Kosova i svih Albanaca", napisao je Rama na Fejsbuku.

 • Koha: Takse glavna tema sastanka u Briselu

  Zahtev za ukidanje kosovskih taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine će, kako se očekuje, dominirati u utorak na sastanku delegacija Kosova i funkcionera Evropske unije u Briselu, piše Koha Ditore.

 • Stoltenberg: Žalim zbog odluke o kosovskoj vojsci

  Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da žali zbog odluke kosovske skupštine da izglasa set zakona koji su omogućili transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova, uprkos upozorenjima i zabrinutosti koje je NATO izrazio tim povodom.

 • "Brisanje granica sa Albanijom vodi ka aneksiji Kosova"

  Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun navodi za RTS da je brisanje granica između Albanije i Kosmeta jedan od koraka koji vodi ka aneksiji dela teritorije Srbije od Albanije i stavljanje pred svršen čin jednog dela međunarodne zajednice – onog koji podržava Srbiju.

 • Petrović: Zloupotreba institucija države Srbije

  Predsednik SLS-a Slobodan Petrović pozvao je predsednika Srbije Aleksandar Vučića, premijerku Anu Brnabić i i šefa BIA Bratislava Gašića da obrazlože zbog čega su on i njegov partijski kolega Boban Stanković zadržavani više sati na prelazu Merdare.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane