• Haradinaj traži da Mogerini bude isključena iz dijaloga

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je zatražio da visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Federika Mogerini bude isključena iz dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, pišu prištinski mediji.

 • Brdo-Brioni: EU da razmotri proširenje na Zapadni Balkan

  Učesnici samita Procesa Brdo-Brioni pozvali su Evropsku uniju da u procesu proširenja na zemlje Zapadnog Balkana uzme u obzir i geopolitičke razloge, ukazavši da bi puna integracija tih zemalja u evropski sistem vrednosti bila važna za sveukupnu evropsku stabilnost.

 • Tači: Sa Vučićem sam imao nesuglasice

  Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je u Tirani novinarima da je bilo "nesuglasica" u dijalogu između njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 • "Hladno" u Tirani

  U Tirani je počeo sastanak lidera Procesa Brdo-Brioni, na kojem učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 • Tači i Mogerini o dijalogu

  Predsednik Kosovo Hašim Tači sastao je se u Tirani sa  visokom predstavnicom za spoljnu politiku EU Federikom Mogerini.

 • "Ako Srbija nije spremna za dogovor o priznanju, sačekaćemo"

  Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da očekuje da će se na narednom samitu predstavnika balkanske šestorke u Parizu razgovarati o elementima mogućeg dogovora o priznanju izmedju Kosova i Srbije i ocenio kao dobro što je odbačen razgovor o granicama.

 • Povećati broj policijskih službenika i aktivnije delovanje patrola

  Opštinski Odbor za bezbednost danas je održao vanrednu sednicu povodom učestalih slučajeva krađa i obijanja porodičnih domaćinstva na teritoriji opštine Gračanica. Zaključeno je da je neophodno hitno povećanje broja policijskih službenika, kao i aktivnije delovanje policijskih patrola na terenu, posebno od ponoći do ranih jutarnjih časova.

 • "Italija razume poziciju Srbije po pitanju KiM"

  Iako ima različit stav po pitanju Kosova i Metohije, Italija razume poziciju Srbije, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u Rimu, nakon sastanka sa potpredsednikom italijanske vlade Mateom Salvinijem. Dodao je da je uveren da Srbija može da računa na Italiju kao iskrenog prijatelja.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane