• Rustem Mustafa: Borci OVK nisu činili ratne zločine

  Visoki oficiri Oslobodilačke vojske Kosova izaći će "čista obraza iz procesa pred Specijalnim sudom", kaže bivši komandant OVK za Lap i bivši poslanik kosovske skupštine Rustem Mustafa Remi, koji je pozvan da pred Specijalnom sudom 14. januara da izjavu.

 • Slobodan Petrović: Na Merdaru su me ispitivali pripadnici BIA

  Poslanik u Skupštini Kosova i predsednik SLS-a Slobodan Petrović kazao je za RTV Kim da su ga danas na prelazu Merdare zadržali više od 4 sata, najpre pripadnici MUP-a Srbije a potom i pripadnici BIA i da su ga ispitivali iz nepoznatih razloga.

 • "Komandant Remi" prvi pred Specijalnim sudom

  Rustem Mustafa, poznat i po ratnom nadimku "Komandant Remi", kako stvari stoje biće prvi od komandanata Oslobodilačke vojske Kosova koji će se naći pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Hagu. Komandant Remi je, tokom rata, predvodio jedinice u zoni oko Podujeva. Osuđen je na četiri godine zatvora zbog maltretiranja zatvorenika u logoru Lapaštica.

 • Tuča među stanarima u kontejnerskom naselju

  U kontejnerskom naselju na Padalištu u Gračanici u kome živi petnaestak porodica juče je došlo do tuče između trojice stanara. Njihove komšije kažu da su pored hladnoće, nedostatka ogreva i tuče svakodnevni problemi.

 • U Grnčaru opljačkana crkva

  U Grnčaru, selu vitinske opštine, sinoć je opljačkana i oštećena Crkva Svetog Nikole, saopštila je Srpska lista.

 • Aleksandar Ćurić u kućnom pritvoru

  Aleksandar Ćurić, koji je uhapšen u akciji kosovske policije, prebačen je iz podujevskog zatvora u kućni pritvor, potvrdio je RTS-u advokat Srđan Mitrović.

 • Koha: Uhapšeni Srbi povezani sa organizatorom ubistva Ivanovića

  Pozivajući se na neimenovane izvore u tužilaštvu i sudu u Prištini, prištinska Koha piše da su kod trojice nedavno uhapšenih Srba u Mitrovici pronađeni dokazi koji ih povezuju sa četvrtom neidentifikovanom osobom koja je povezana sa ubistvom lidera GI-SPD Olivera Ivanovića.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane