• „Iza veselja se krije diskriminacija“

  „Istina je da su Romi najveseliji narod, ali se iza tog veselja krije diskriminacija, a najveća nesreća Roma je što su lojalni državi u kojoj žive, kazao je u emisiji „Dogovor!?“ Daut Ćulanđiju, novinar i urednik romske redakcije na Javnom servisu Kosova. Isak Skenderi, direktor NVO Glas Roma, Aškalija i Egipćana smatra da se Romi neće integrisati dok društvo u kojem žive ne promeni stavove o ovom narodu.

 • „UČK“ umesto Patrijaršijska ulica

  Na tabli sa nazivom jedne ulice u Goraždevcu ispisano je UČK – Oslobodilačka vojska Kosova.Ulica inače nosi naziv Patrijaršijska.

 • TOG: Mogućnost zapošljavanja mladih i žena kroz obuku turističkih vodiča

  U Gračanici od subote traje obuka za turističke vodiče koju je u okviru projekta “Razvoj veština turističkih vodiča na Kosovu” organizovala Turistička organizacija Gračanice. Sticanje teorijskih i praktičnih znanja, iz oblasti turizma, okupilo je trideset učesnika, koji ističu, da je ovo dobra prilika za sticanje znanja i mogućnosti zaposlenja.

 • Status romske zajednice na Kosovu i dalje nepovoljan

  Međunarodni dan Roma je dan proslave romske kulture i podizanja svesti o problemima sa kojima se Romi suočavaju. Položaj romske zajednice na Kosovu je veoma težak, a posebno su izraženi ekonomsko-socijalni problemi, nezaposlenost i nerešeno stambeno pitanje.

 • U Klokotu “svako svakog tuži” i optužuje

  Nekada najtransparentija, Opština Klokot danas nema svog službenika za informisanje, ni za uvid u javna dokumenta, a zvanični sajt ove institucije je tek odnedavno počeo sa radom. Ipak, kako tvrdi jedan od čelnih ljudi u ovoj lokalnoj samoupravi, Saša Mirković, opština je transparenta. To potvrđuje i predstavnica MALS-a Venera Ćerkini.

 • Gračanica: Počela obuka turističkih vodiča

  U Gračanici je danas počela sedmodnevna obuka turističkih vodiča koju je u okviru projekta “Razvoj veština turističkih vodiča na Кosovu“ organizovala Turistička organizacija Gračanice (TOG). Učesnici obuke ističu da je ovo dobra prilika da steknu određeno znanje u oblasti turizma. 

 • Dom zdravlja organizuje Dan otvorenih vrata

  Dan otvorenih vrata u zdravstvenim ustanovama, na osnovu odluke Ministarstva zdravlja Republike Srbije, biće organizovan i u Domu Zdravlja u Gračanici, u nedelju 7. aprila, od 8 do 16 časova.

 • KFOR donirao lekove Domu zdravlja u Goraždevcu

  U Domu zdravlja u Goraždevcu uručeni su lekovi za potrebe ove zdravstvene ustanove, koje je obezbedio Italijanski KFOR. Primopredaji lekova prisustvovali su komandant Italijanskog KFOR-a Djanfranko Di Marko i dr.Mirjana Drigant.

 • Lakše do posla za žene

  U organizaciji Centra za depolitizaciju kosovskog društva i NVO "Moravski biser" juče je u Šilovu održana radionica o položaju i ulozi žena u preduzetništvu. Cilj sastanka je bio da se pomogne ženama da lakše dođu do posla u svojim lokalnim sredinama.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane