• KM: Vezanih ruku protiv nepravde

  Studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, na sportski i neuobičajen način prikazali su situaciju u kojoj se danas nalaze Srbi na Kosovu. Oni su odigrali košarkaški meč između “sponzora kosovske nezavisnosti” i “Srba sa KiM”.

 • Protesti u Gračanici, Štrpcu i Mitrovici

  Zbog uvođenja taksi od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH danas će na Kosovu biti nastavljeni protesti Srba. Srbi će, kako je najavljeno, u podne protestovati u Severnoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu.

 • "Ne dozvolite Prištini da izgladnjuje našu decu"

  Protestni marš žena sa Kosova održan je u Kosovskoj Mitrovici. Sa skupa je zatraženo od evropskih institucija da ne dozvole Prištini da "sramnim odlukama diskriminiše i izgladnjuje Srbe na KiM".

 • KM: Protest "belih mantila"

  U krugu Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici održan je miran protest zdravstvenih radnika zbog odluke Prištine da uvede takse od 100 odsto na robu iz Srbije. "Situacija na KiM je teška, možda nikad teža i neizvesnija", poručio sa protesta direktor KBC-a Kosovska Mitrovica, Milan Ivanović.

 • Zalihe lekova na izmaku

  Za podne je najavljen miran protest "belih mantila". Zdravstveni radnici okupiće se u krugu Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, ali i u drugim srpskim sredinama.

 • "Zaustavljanje kamiona sa srpskom robom nema veze sa taksama"

  Portparol KFOR-a Vinćenco Graso potvrdio je informaciju koju je saopštila Kosovska policija da su jedinice KFOR-a zaustavile kamion na ilegalnom prelazu duž administrativne linije u opštini Zubin Potok i pozvale Policiju Kosova. Tvrdi da slučaj nema veze sa uvođenjem taksi na 100 odsto.

 • Dan albanske zastave

  Albanci širom sveta danas obeležavaju Dan zastave. Na Kosovu se ovaj datum obeležava kao nacionalni praznik, pa većina javnih ustanova ne radi.

 • “Jedinstvo” danas na kioscima

  Posle sedam dana, u srpske sredina na Kosovu danas je stigla štampa. List “Jedinstvo” podeljen je u prodavnicama i trafikama u mestima gde živi srpsko stanovništvo.

 • Protest u Gračanici: Najvažniji lekovi

  Radnici Opštine Gračanica, Kliničko-bolničkog centra, Doma kulture, kao i vlasnici ugostiteljskih i trgovinskih objekata, danas su protestovali zbog politike Prištine prema Srbima na KiM i povećanja takse od 100 odsto na srpsku robu.

 • „Sto posto taksi, nula posto hleba“

  Građani severnog Kosova se polako okupljaju na ulazu u Kosovsku Mitrovicu iz pravca Zvečana gde će se održati protestni skup povodom uvođenja taksi na robu iz centralne Srbije.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane