• Tači tražio da Vatikan prizna Kosovo

  Predsednik Kosova Hašim Tači zatražio je da Vatikan prizna nezavisnost Kosova. Tači je u Njujorku održao sastanak sa državnim sekretarom Svete stolice Pjetrom Parolinom.

 • Petrović sa ambasadorkom Francuske na Kosovu

  Predsednik SLS Slobodan Petrović razgovarao je sa ambasadorkom Francuske na Kosovu Marie Kristin Batl. Na sastanku je bilo reči o situaciji Srba na Kosovu i predizbornim pripremama, navodi se u saopštenju SLS-a.

 • Rešavanje problema zagađenosti reke u Lapljem Selu prioritet

  Ministarstvo administracije i lokalne samouprave organizovalo je sastanak na kome se razgovaralo o problemima na terenu. “Prioritet svih prioriteta je trajno rešavanje problema zagađenog rečnog korita u Lapljem Selu”, navodi se u saopštenju MALS-a.

 • "Kršenje prava na slobodno izražavanje"

  Koalicija "Sloboda" saopštila je da je "prećeno Ivici Miliću iz Skulaneva da će ostati bez posla ukoliko do kraja dana ne potpiše izjavu da se povlači sa mesta člana Biračkog odbora u ime koalicije `Sloboda`".

 • Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

 • Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na planini Mokra Gora koja se nalazi na severu Kosova u opštini Zubin Potok, po stenama su ispisani grafiti "UÇK" (OVK - Oslobodilačka vojska Kosova), navodi se u saopštenju koje je medijima dostavila Srpska lista.

 • Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Кamion sa lekovima namenjenim zdravstvenim institucijama u opštini Gračanica dopremljen je i isporučen jutros Кliničko bolničkom centru u Gračanici, odakle će biti distribuiran svim institucijama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

 • Tači sa predstavnicima "Toyote"

  Predsednik Kosova Hašim Tači se, drugog dana posete Japanu, sastao sa predstavnicima automobilske kompanije „Toyota“, navodi se u saopštenju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane