• IPŽP traži da se odbace glasovi iz Srbije

  Izborni panel za žalbe i predstavke naložio je da CIK ponovo prebroji 1.472 biračka mesta i da iz konačnih rezultata izbaci glasove koji su stigli iz Srbije.

 • „Mali Šengen“, prilika za nove mogućnosti

  Dogovor o slobodnom kretanju robe, usluga, ljudi i kapitala koji su u Ohridu postigle Srbija, Albanija i Severna Makednija je za analitičare iz Prištine i Beograda pozitivna stvar, jer otvara nove mogućnosti za zemlje u regionu.

 • Petković: Bez Srpske liste ne može se formirati kosovska vlada

  Sve dok Aljbin Kurti i ostali koji formiraju buduću kosovsku vladu ne budu uvažavali Srpsku listu i na pravi način se odnosili prema predstavnicima Srpske liste – nema ništa od te vlade, rekao je za "Radio Beograd" pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

 • Rama: Uključiti Kosovo u "mali Šengen" na ravnopravnoj osnovi

  Premijer Albanije Edi Rama poručio je na konferenciji za medije u Ohridu da bi u "mali Šengen" trebalo uključiti i Kosovo "na ravnopravan način i na legalnim osnovama". Rama očekuje da će Kosovo na sledećem sastanku u Draču, 21. decembra, biti predstavljeno kao i ostale države regiona.

 • Samoopredeljenje: Srpska lista da dokumentuje da priznaje Kosovo

  Potpredsednik Pokreta Samoopredeljenje Besnik Bisljimi rekao je da Srpska lista, ukoliko želi da uđe u novu kosovsku vladu, mora da poštuje kosovski ustav i dokumentuje da "priznaje Kosovo i radi u njegovom najboljem interesu", preneo je Kossev pisanje Indeks online.

 • Dačić: Nisu hteli previše da se zalažu za ukidanje taksi

  Navršilo se godinu dana otkako je na snagu stupila taksa Prištine na srpsku robu najpre od 10 odsto, a 12 dana kasnije i celih 100 odsto. Osim što je nanela veliku ekonomsku štetu sa obe strane administrativne linije, ta mera blokirala je i dijalog Beograda i Prištine. Ivica Dačić je poručio da Srbija želi komprimis, ali da ne pristaje na necivilizacijske jednostrane akte.

 • Dačić traži izvinjenje Tirane zbog izjave Cakaja

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da od zvanične Tirane očekuje izvinjenje ali i da osudi i distancira se od izjave vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja kojom je uvredio državu Srbiju i njeno rukovodstvo.

 • Na korak do vlade

  Predstavnici dve najsnažnije kosovske partije, Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova postigli su programski dogovor o budućoj vladi. Dogovor treba da potvrde lideri stranaka, Aljbin Kurti i Isa Mustafa.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane