• Veselji: Izgradićemo muzej genocida na Kosovu

  Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je da će u četvrtak na plenarnoj sednici biti izglasana komisija koja će raditi na dokumentovanju navodnog genocida koji su na kosovskoj teritoriji počinila pripadnici srpskih snaga.

 • "Takse prepreka dijalogu i sporazumu CEFTA"

  Ambasador Francuske u Prištini Didije Šaber poručio je da su uvedene takse na robu iz centralne Srbije prepreka za nastavak dijaloga kao i kršenje sporazuma o slobodnoj trgovini, CEFTA.

 • Vučić na Saboru SPC

  Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovuje danas, na poziv patrijarha Irineja, sednici redovnog godišnjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora SPC.

 • Tači: Skupština ujedinjena oko rezolucije o genocidu

  Predsednik Kosova Hašim Tači kazao je da je dobro što je Skupština Kosova napokon odlučila krene u proces usvajanja rezolucije kojom se, kako navodi, jasno osuđuje „genocid Srbije izvršen na Kosovu“.

 • "Pokušaj prikrivanja neuspeha Vlade Kosova"

  Predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji u intervjuu za Periskopi saopštio je da će u četvrtak u kosovskoj skupštini inicirati osnivanje „Međunarodnog tribunala za genocid Srbije na Kosovu“.

 • "Priprema za pregovore s Prištinom"

  Redovno prolećno zasedanje Sabora SPC iz Žiče se seli u Beograd, gde bi, kako saznaje Blic, vladikama trebalo da se obrati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Analitičari poručuju da je prisustvo svetovnog vođe među duhovnicima krajnje neuobičajeno i da je moguće da predsednik želi da pripremi vrh SPC za nastavak pregovora Beograda i Prištine.

 • Patrijarh Irinej: Srbija se ne sme odreći Kosova

  Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej izjavio je da se Srbija ne sme odreći Kosova, kao i da je srpskom narodu potrebno jedinstvo umesto podela koje ohrabruju neprijatelje.

 • Dačić: Morina je granica između Srbije i Albanije

  Prelaz Morina se nalazi na granici Srbije i Albanije, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić povodom izjave predsednika Kosova Hašima Tačija da granični prelaz Morina "nepravedno deli Кosovo i Albaniju".

 • Koha: Pored kladionica biće ukinuti i sajtovi za klađenje

  Zakon o zabrani igara na sreću stupio je na snagu juče, ali sajtovi za klađenje preko interneta i dalje funkcionišu. Međutim Poreska uprava Kosova je počela sa ukidanjem dozvola i za ove biznise, javlja prištinska Koha.

 • FBI obučava pripadnike Kosovske policije

  Stručnjaci američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) obučavali su nedelju dana pripadnike Kosovske policije o pregovaranju u kriznim situacijama, saopšteno je iz Kosovske policije.

 • "Budućnost Balkana u EU treba da bude prioritet liderima Unije"

  Lideri EU treba da gledaju na budućnost Balkana u EU kao na prioritet za svoj ekonomski prosperitet, bezbednost regiona i cele Unije, istakla je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini, koja je na samit EU u Sibinj stigla sa Procesa Brdo-Brioni u Tirani.

 • Dogovor!?“: Dil postoji. Rešenje moguće

  Savetnik predsednika Kosova Hašima Tačija, Ardijan Arifaj očekuje da je moguće da Kosovo i Srbija dođu do rešenja do kraja godine. Sa druge strane, Jovana Radosavljević i Nenad Rašić smatraju da je retorika između predstavnika dve strane pogoršana, te da korekcija granica trenutno nije opcija.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane