• “Mladi mogu pozitivno da utiču na promene. Potrebna im je podrška”

  Iako imaju ideje, mladi na Kosovu ne učestvuju u donošenju odluka, što zbog činjenice da im stariji, uglavnom političari, za to ne pružaju priliku, a što zbog sopstvenog straha od preuzimanja odgovornosti, složili su se Erna Saljihu iz BIRN-a i Stefan Filipović iz Centra za mir i toleranciju. Ivan Nikolić iz CSD-a kaže da treba pojasniti mladima da je njihova uloga važna.

 • Protesti protiv MHE u Štrpcu: Matkos grupa prekinula radove na privatnim parcelama

  Već deset meseci građani Štrpca bezuspešno pokušavaju da spreče izgradnju mini hidroelektrana u ovoj opštini. Uprkos svemu i dalje ne odustaju od onoga što se čini kao donkihotovska borba. Danas su uspeli privremeno da zaustave radove u mestu Bitinja s obzirom na to da su se radovi izvodili na parcelama u privatnom vlasništvu, u izjavi za KoSSev kaže meštanin Radoica Mrđinac.

 • Humanitarna nedelja u Кosovskom Pomoravlju

  Članovi humanitarne organizacije “Кosovsko Pomoravlje” ugostili su Marina Preka iz humanitarne organizacije “ASODH“ iz Francuske, sa kojim su posetili porodicu Tomić iz Pančela, Stanković iz Кorminjana, Tomić iz Tomanca i Stojanović iz Bosca.

 • Otvoreno interno odeljenje u bolnici u Pasjanu

  Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković otvorila je danas Interno odeljenje Zdravstvenog centra Gnjilane u bolnici u Pasjanu.Od prvog dana oktobra,odeljenje počinje sa radom.

 • Iz Beča, preko Zubinog Potoka, do najugroženijih

  Ljiljana Perović iz Zubinog Potoka i njeni prijatelji Dragan Ilić i Milica Mandić ovih dana sprovode akciju raspodele humanitarne pomoći za socijalno ugrožene, najčešće za decu. Od Zubinog Potoka do Cernice, Donje Varage, Brestovika, Lipljana, Velike Hoče, njih troje su delili računare, garderobu, novčanu pomoć.

 • Američki pravoslavni humanitarci obišli manastire i gazdinstva na Kosovu

  Članovi „Međunarodne humanitarne pravoslavne organizacije“ iz Sjedinjenih Američkih Država (International Orthodox Christian Charities – IOCC) proteklih dana boravili su na Kosovu, obilazeći manastire, gazdinstva i dobra u koje je ova humanitarna organizacija ulagala proteklih godina.

 • Prvi dan meda u Novom Brdu

  Međunarodna privredna manifestacija "Prvi dan meda“ održana je danas u selu Prekovce novobrdske opštine. U jednom od najsiromašnijih  krajeva na Balkanu, proizvode se najbolji pčelinji proizvodi.

 • Nije vreme za istinu

  Jedan svet koji je nekadašnju biblioteku „Ivo Andrić” u Prištini koristio, živeo od nje i u njoj, nestao je, gotovo, bez traga i sećanja.

 • Predstavljen prvi srpsko-albanski rečnik u digitalnoj formi

  Na Evropski dan jezika u Prištini je predstavljen prvi onlajn srpsko-albanski rečnik koji sadrži 20.000 reči. „Ovaj drugi nivo platforme omogućiće prevazilaženje jaza u kosovskom društvu“, kazao je britanski ambasador u Prištini Nikolas Abot.

 • Renoviran Dom kulture u Lapljem Selu, meštani očekuju mnogo događaja

  Zgrada Doma kulture u Lapljem Selu otvorena je danas nakon tromesečne rekonstrukcije. Potpuno je sređena unutrašnjost, uvedeno centralno grejanje, a spoljašnjost objekta zamenjena je novom fasadom i dodatkom aneksa. Ostalo je još uređenje dvorišta, ograde i nabavka inventara.

 • Medijacijom do rešenja sudskih sporova

  Osnovni sud u Severnoj Mitrovici, u prethodnih godinu dana, imao je najveći procenat rešenih slučajeva, od svih ostalih osnovnih sudova na Kosovu. Tom rezultatu, umnogome je doprinelo korišćenje usluga medijacije.

 • Transparentnost lokalnih samouprava na severu Kosova

  Lokalne samouprave na severu Kosova još uvek su nedovoljno transparentne, ali postoji poboljšanje u odnosu na prethodne godine. Dok predstavnici lokalnih samouprava i brojna istaživanja nevladinih organizacija uglavnom ukazuju na nezainteresovanost samih građana, meštani tvrde da ih niko ne obaveštava.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane