• Udruženje „Šapa“ zahvalilo prijateljima

  Predstavnici Udruženja za zaštitu životinja „Šapa“ iz Severne Mitrovice, večeras su na prigodnoj svečanosti uručili pojedincima i kolektivima zahvalnice za pomoć i podršku radu ovog udruženja.

 • Gazivode isporučuju vodu, prekid bi značio humanitarnu katastrofu

  Jedna od vitalnih tačaka za život na KiM je hidrocentrala Gazivode u opštini Zubin Potok. Skoro 20 dana je prošlo od kada je Priština podigla taksu, najavljuju se nove mere, ali hidrocentrala nastavlja da redovno snabdeva, kako Severnu Mitrovicu, tako i gradove južno od Ibra.

 • Kosovska Kamenica: Zalihe hrane za vrtiće pri kraju

  Predškolska ustanova “Pčelica Maja” u Velikom Ropotovu, kod Kosovske Kamenice, za sada ima dovoljne količine hrane za potrebe kuhinje u kojoj se svakodnevno pripremaju obroci za više od 200 mališana, ali zalihe su pri kraju.

 • Nagrada "Simo Matavulj" Rakočeviću i Đinoviću

  Na Skupštini Udruženja književnika Srbije u Beogradu juče je dodeljena nagrada "Simo Matavulj" književnicima sa Кosova i Metohije Ranku Đinoviću i Živojinu Rakočeviću.

 • ’’Ceca zajedničko kulturno dobro Srba i Albanaca’’

  "Jako je dobro što je građanka Ceca slobodno prešla preko Jarinja, a loše je to što pevačica Ceca svojom ’umetnošću’ pred studentima i građanima, skida takse i zastupa Srbe u Кosovskoj Mitrovici", smatra pisac i novinar iz Gračanice Živojin Rakočević.

 • Pasjane: Situacija teška u zdravstvenom centru

  Doktor Zoran Perić kaže da je situacija u Zdravstvenom centru Gnjilane sa sedištem u Pasjanu teška i neizvesna zbog prištinskih taksi jer kompletnu zdravstvenu zaštitu na teritoriji kosovsko-pomoravskog okruga finansira Vlada Republike Srbije, preko resornog ministarstva i RFZO-a.

 • Hoće li Ceca pevati u Kosvoskoj Mitrovici?

  Kako je najavljeno iz Privremenog organa Kosovske Mitrovice, folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović održaće sutra koncert u Kosovskoj Mitrovici. Kosovski ministar kuluture kaže da Ceci treba zabraniti ulazak na Kosovo.

 • Studenti "logoraši"

  Studenti u Severnoj Mitrovici i danas su nastavili proteste zbog uvođenja takse od 100 odsto na robu iz Srbije.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane