• Jevtić: Život ispred politike

  Dijalog je najbolji način da se dugorčno reši odnos Srba i Albanaca, rekao je potpredsednik Vlade i ministar za zajedice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić na otvaranju Istanbulske konferencije o bezbednosti.

 • Rakić: Zaustavljena privatizacija u srpskim opštinama

  Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić saopštio je da je sva društvena imovina koja se nalazi na teritoriji opština sa srpskom većinom preneta u nadležnost samih lokalnih samouprava.

 • “Objava trgovinskog rata”

  Povećanje poreza na uvoz robe iz centralne Srbije je politički motivisan udar na interese svih građana, smatraju u Srpskoj listi.

 • “Probleme Srba i Albanaca rešavati dijalogom”

  Mir i suživot nemaju alternativu i sve probleme koji stoje na putu bolje budućnosti izmeću Srba i Albanaca treba rešavati dijalogom, rekao je Dalibor Jevtić u razgovoru sa direktorkom departmana Ministarstva spoljnih poslova Francuske za kontinentalnu Evropu, Florens Mangin.

 • Aktiv zabrinut zbog amandmana na Zakon o krivičnom postupku

  NVO Aktiv izražava duboku zabrinutost u vezi sa predloženim amandmanom na kosovski Zakon o krivičnom postupku 4/L-123 (28.12.2012), koji omoguċavaju suđenje u odsustvu za teška krivična dela ratnih zločina počinjenih u sukobima na Kosovu na kraju 20. i početku 21. veka, po ispunjavanju zakonski propisanih procedura.

 • Đurić: Vučić prepreka albanskog cilja

  “Uvrede Kadrija Veseljija potvrda je su da je predsednik Vučić jedina prepreka ostvarivanju njihovog cilja - da Srbija ne dobije ništa na Kosovu i Metohiji”, kaže Marko Đurić.

 • Srpska lista: Nismo podržali zakon o notarima

  Srpska lista saopštila je da se na današnjoj sednici skupštine u Prištini, desio se incident u kojem je predsedavajući Džavit Haliti pokušao da obmanom uračuna glasove poslanika Srpske liste kao podršku zakonu o notarima.

 • Kancelarija za KiM: Kosovo nije bliže UN-u

  Ni deset godina nakon što je Kosovo protivzakonito proglasilo otcepljenje od Srbije, nije ni korak bliže članstvu u Ujedinjenim nacijama i ostalim relevantnim međunarodnim organizacijama, kažu u Kancelariji za KiM reagujući na najnovije izjave Ramuša Haradinaja.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane