• Drecun: Čelnicima OVK mesto na optužnici, a ne među svedocima

  Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun smatra da je prvoj grupi bivših komandanata OVK, koja bi trebalo da ode u Hag, gde će biti saslušani pred Specijalnim sudom za ratne zločine, mesto na optužnici, a ne na spisku svedoka.

 • Haradinaj se ponovo obrušio na Brisel

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj prozvao je EU zbog nereagovanja na, kako tvrdi, nove provokacije Beograda, ovog puta preko "svog satelita" Republike Srpske, gde su tokom obeležavanja Dana Republike Srpske pevane pesme kojima je pozivano na "osvetu i osvajanje Kosova".

 • FT: Vučić ostaje na putu reformi i za dogovor sa PR

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u intervjuu za Fajnenšel tajms, najavljuje nastavak reformi koje su već dovele do trogodišnjeg suficita u budžetu. Izjavio je i da ostaje pri ubeđenju da će samo dogovor sa Prištinom doneti trajan mir regionu, koji, navodi list, i dalje trpi posledice ratova i raspada bivše Jugoslavije.

 • Fabrici: Mešanje SAD pozitivna poruka

  Uvozne tarife koje je uvela Priština su u suprotnosti sa CEFTA i nisu u duhu SSP-a i te mere bi trebalo da budu ukinute odmah, kaže šef Delegcije EU u Srbiji.

 • "Šverc cveta"

  Šverc cveta na administrativnom prelazu između Kosova i Metohije i centralne Srbije.

 • Han očekuje odgovor Prištine "ovih dana"

  Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han rekao je da se nada da će ovih dana stići odgovor sa Kosova u vezi taksi koje je Priština uvela i istakao da polazi od toga da će ove godine biti otvorena dalja poglavlja u pristupnim pregovorima EU sa Srbijom i Crnom Gorom.

 • PSD uslovljava podršku budžetu smenom Rikala

  Opoziciona Socijaldemokratska partija Kosova (PSD) uslovljava izglasavanje budžeta u skupštini smenom ministra poljoprivrede Nenada Rikala, a lider te stranke Špend Ahmeti kaže da će podršku budžetu dati tek kada se ispune njihovi uslovi.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane