• Vučić: Srpskom nasleđu na Kosovu potrebna zaštita

  Predsednik Aleksandar Vučić poručio je u obraćanju na 40. zasedanju Generalne konferencije Uneska u Parizu da i dalje postoje pritisci da se srpsko nasleđe na Kosovu preda nekom drugom i da mu je neophodna zaštita.

 • Osmani odgovorila Vučiću: DSK nikome ne radi ništa iza leđa

  Potpredsednica Demokratskog saveza Kosova i kandidat za premijera Vjosa Osmani, reagovala je na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je izjavio da je odluka o poništavanju glasova iz centralne Srbije igra protiv Aljbina Kurtija, poručivši da DSK ne radi nikome ništa „iza leđa“, prenosi Gazeta Ekspres.

 • Vučić: Cirkusom oko trovanja navukli neiskusnog Kurtija

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je "cirkus" oko trovanja članova kosovske izborne komisije prilikom prebrojavanja glasova iz centralne Srbije služio protiv lidera pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.

 • Samoopredeljenje se žali sudu zbog odbacivanja srpskih glasova

  Predstavnik pokreta "Samoopredeljenje" u CIK-u Adnan Rustemi izjavio je da su iz te stranke podneli žalbu kosovskom Vrhovnom sudu nakon odluke Panela za žalbe da odbaci glasove pristigle poštom iz Srbije i da se ponovo prebroje glasački listići sa 1.400 biračkih mesta.

 • ’’Ko će imati koristi?’’

  Nemački ambasador u Prištini Kristijan Held zapitao je ko će imati koristi od odluke Izbornog panela za žalbe i predstavke.

 • Daka: CIK počinje sa ponovnim brojanjem glasova

  Predsednica kosovske Centralne izborne komisije Valjdete Daka saopštila je da Vrhovnom sudu do 15 časova nije pristigla nijedna žalba na odluku za ponovno prebrojavanje glasova iz 1.472 kutije, te da stoga taj proces može da počne.

 • Makron pozvao Vučića i Tačija na sastanak

  Predsednik Francuske Emanuel Makron pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanak. Izveštač RTS-a je nezvanično saznao da će biti pozvan i predsednik Kosova Hašim Tači da im se pridruži.

 • Fajon: Vreme je da EU ispuni obećanje oko viza

  Poslanica u Evropskom parlamentu i izvestilac za viznu liberalizaciju za Kosovo Tanja Fajon poručila je da je Kosovo ispunilo kriterijume za slobodno kretanje i da je vreme da Evropska unije ispuni svoja obećanja, prenosi Ljajmi.

 • "Pobeda Samoopredeljenja istorijski rekord"

  Član predsedništva Samoopredeljenja i gradonačelnik Prizrena Mitaher Haskuka rekao je u emisiji "Slobodno srpski" da je pobeda njegove partije na nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu istorijski rekord i da su pojedini kandidati osvojili najviše glasova od kad se glasa za poslanike u kosovskom parlamentu.

 • Dačić: Gana povukla priznanje Kosova

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je Gana povukla priznanje Kosova. Gana je 16. zemlja koja je povukla priznanje Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane