• Kuzmin: Od hobija do zarade

  Nakon višedecenijskog rada državnoj firmi, penzioner Miodrag Stamenković iz Kuzmina nedavno je počeo da se bavi ukrašavanjem staklenih flaša, čaša i činija u okviru slavskog programa.

 • KM: Pomoć studenata za majke i bebe

  U Kosovskoj Mitrovici studenti su posetili Kliničko-bolnički centar i u okviru protestne humanitarne akcije podelili pomoć bebama i majkama u porodilištu tog centra.

 • Dodatne takse ruše trgovinske principe

  Među najvećim gubitnicima od uvođenja dodatnih taksa Vlade Kosova od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine su trgovci na Kosovu, jer im je otežana nabavka robe, a tržišni mehanizmi su ispolitizovani.

 • Zahtev Srba Briselu da uvede sankcije Prištini

  Na protestu u Kosovskoj Mitrovici zatraženo je od Brisela da bez odlaganja uvede političke i ekonomske sankcije prema vlastima u Prištini, do okončanja kršenja Cefta sporazuma. Pročitano je ukupno pet zahteva koje su Srbi uputili međunarodnoj zajednici.

 • Radio Kim slavi 18 godina rada

  Radio Kim danas obeležava 18 godina postojanja. Iz uredništva poručuju da će ovaj medij nastaviti da izveštava profesionalno i nepristrasno.

 • Studenti delili hranu najugroženijima

  Studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici organizovali su humanitarnu akciju pod nazivom "Gladni studenti za gladnije starije sugrađane" u okviru koje su socijalno najugroženijim osobama u tom gradu delili osnovne životne namirnice.

 • Protest sportista u Kosovskoj Mitrovici

  Sportisti i sportski radnici u podne su održali miran protest ispred Kancelarije EU i Euleksa u severnom delu Kosovske Mitrovice zbog mera Prištine koje zabranjuju Srbima da se bave sportom.

 • Kolona Kforovih vozila ka severu?

  Tanjug piše da je više od 45 vozila Kfora ušlo na sever Kosova, nešto pre 10.00 časova, i da se kreću u koloni u pravcu Leposavića. Iz Kfora još uvek nismo dobili potvrdu o pisanju beogradske agencije.

 • “Više pažnje o naslednom i pravu na imovinu u Građanskom zakoniku”

  Na Kosovu je u toku proces izrade Građanskog zakonika. EU podržava Ministarstvo pravde u realiziaciji ovog projekta, a u samu izradu uključeni su i predstavnici pravosuđa i civilnog društva. Pravni stručnjaci iz srpske i albanske zajednice danas su u Gračanici diskutovali o budućem Zakoniku, davali svoje prepuruke i ukazivali na manjkavosti postojećeg zakona.

 • Đurđevak: Mere ne utiču na rad, a hleba će uvek biti

  Uvođenje taksi od 100% na proizvode iz centralne Srbije još uvek ne utiče na rad predškolske ustanove „Đurđevak“ u Gračanici. Kažu da zaliha hrane ima, ali da se nadaju da će ubrzo preovladati „zdrav razum odraslih“ i da će mere biti ukinute.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane