• Kancelarija za KiM osudila obijanje crkve

  Kancelarija za KiM je saopštila da je obijanje crkve Svete Paraskeve u Gojbulji još jedan je u nizu necivilizovanih i vandalskih napada na objekte SPC na Kosovu.

 • Tači učestvuje na samitu Brdo-Brioni

  Predsednik Kosova Hašim Tači otputovao je u Tiranu, gde će učestvovati na Samitu lidera Procesa Brdo-Brioni, saopšteno je iz njegovog kabineta.

 • Tači: Kosovo i Ajova kao jedna porodica

  Predsdnik Kosova Hašim Tači sastao se danas sa delegacijom Ajove koju je predvodio general Timoti Or. „Ajova i Kosovo kao jedna porodica“, tvrdi Tači.

 • Tužioci položili zakletvu

  Dvanaest novih tužilaca položilo je zakletvu pred predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, čime je zvanično počeo njihov mandat.

 • KFOR: U toku zamena znakova duž administrativne linije

  U narednim danima KFOR će nastaviti da zamenjuje već postojeće znakove duž administrativne linije razgraničenja. Ova aktivnost je neophodna za sve znakove koji su u veoma lošem stanju, zbog izloženosti vremenskim prilikama.

 • U popis stanovništva uvršteni i Crnogorci

  Agencija za statistiku i Kancelarija premijera Kosova potvrdili su da će Crnogorska zajednica, po prvi put od proglašenja nezavisnosti Kosova, učestvovati u popisu stanovništva i domaćinstva koji će se održati 2021. godine.

 • Bratislav Nikolić: Napad na naše meštane je napad na opstanak

  Gradonačelnik Opštine Štrpce Bratislav Nikolić najoštrije osuđuje prekomernu upotrbu sile od strane pripadnika specijalne Kosovske policije i napad na stanovnike opštine Štrpce koji su pokušali da zaustave bager za izgradnju mini-hidroelektrane i samim tim zaštite svoja prava i ocenjuje da je to "napad na sve stanovnike Štprca".

 • Rokasalvo: Sloboda štampe na Kosovu raste

  “Danas obeležavamo Međunarodni Dan slobode štampe, odajemo priznanje novinarima koji rade u javnom interesu i podsećamo vlade na njihovu dužnost da poštuju i podržavaju pravo na slobodu izražavanja”, saopštila je v.d. stalnog predstavnika UNDP na Kosovu Alesandra Rokasalvo.

 • Ministarka Živić na sajmu špargle

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić i direktorka USAID-a Lisa Magno učestvovale su u promociji špargla, održanog danas na Trgu u Prištini, gde su učesnici bili uzgajivači špargla.

 • Novinarski skup ispred MISSING-a

  Sutra na Međunarodni dan slobode medija, Udruženje novinara Srbije na Кosovu će organizovati skup ispred umetničke instalacije  MISSING u Gračanici kako bi se ukazalo na nerasvetljena ubistva i otmice, napade i pritiske na novinare i medije.

 • Ministarka Živić i ambasadorka Finske o razvojnim projektima

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić sastala sa ambasadorkom Finske na Kosovu, Pia Stjernvall, gde su razgovarale o dosadašnjim dešavanjima u ovom sektoru, kao i o razvojnim projektima za koje se očekuje da će biti realizovani u budućnosti.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane