• Vučić: Planiraju da hapse srpske policajce

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da kosovske vlasti žele da uhapse 26 policajca sa severa Kosova i još 15 osoba pod izgovorom da su učestvovali u korupciji i slično.

 • Trajković: Usvajanje rezolucije odgovor na Specijalni sud

  Usvajanje Rezolucije o navodnom genocidu Srbije na Kosovu je, prema mišljenju predsednice Evropskog pokreta Srba na KiM Rade Trajković, odgovor na „optužnicu koja je proistekla iz evropskih institucija na inicijativu Dika Martija“, odnosno Specijalni sud za ratne zločine.

 • Rašić: Brovina da se izvini, verovatno je izmanipulisana

  Predsednik PDS-a i bivši poslanik u kosovskoj skupštini Nenad Rašić smatra da Rezlucija o navodnom genocidu Srbije na Kosovu nema pravno dejstvo, a da je Fljora Brovina izmanipulisana, odnosno da ju je neko slagao da je fotografija silovanja koju je juče pokazala autentična.

 • Vulin: Veselji priziva rat, odgovornost na EU i NATO

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo "zveckanje oružjem" i kad predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji govori o Nišu kao albanskom gradu i priča o gradovima koje će zauzeti priziva rat i nesreću.

 • Skupština Srbije 27. maja o Kosovu

  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je posebnu sednicu parlamenta za 27. maj na kojoj će se naći izveštaj o Kosovu.

 • Kosovsko tužilaštvo pokrenulo istragu, Brovina žali zbog fotografije

  Poslanica Demokratske partije Kosova Fljora Brovina saslušana je u specijalnom kosovskom tužilaštvu vezi sa fotografijom koju je pokazala u parlamentu, tvrdeći da je dokaz navodnog silovanja pripadnika srpskih snaga jedne Albanke tokom proteklih sukoba na KiM.

 • Načelnik Generalštaba Srbije razgovarao sa komandantom NATO-a

  Načelnik Generalštaba Srbije Milan Mojsilović razgovarao je juče sa komandantom Komande združenih snaga NATO-a iz Napulja Džejmsom Fogom o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i aktivnostima srpske Vojske u okviru Partnerstva za mir.

 • "Pokušaj skretanja pažnje sa njihovih zločina"

  "Najnoviji potezi prištinskih vlasti, odnosno najava formiranja komisije koja će prikupljati činjenice o navodnim zločinima Srbije na KiM predstavlja čistu propagandu, ali i taktiku da skrenu pažnju sa zločina koje su oni počinili", rekao je za RTS predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.

 • Kosnet: Ukidanje takse važan korak

  "Frustrijajuće je kada pregovori naiđu na prepreku i stanu. Stav moje vlade je da je ukidanje takse važan korak za vraćanje zamaha (dijalogu). Postoje koraci koje bismo voleli da Vlada Srbije, takođe, preduzme", rekao je u jutarnjem programu Radio Goraždevca "Naše jutro" ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet.

 • „Savetodavno veće treba da bude glasnije i vidljivije“

  Savetodavno veće za zajednice bi trebalo da bude vidljivije, a njihovi predlozi konkretniji, jedna je od poruka sa današnje konferencije u Gračanici. Predsedavajući Živojin Ćirković kaže da je jedan od problema sa kojima se Savetodavno veće suočava kratak mandat članova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane