• Pećanci se okupili na proslavi hramovne slave

  Na liturgiji , povodom obeležavanja slave Usekovanja glave sv.Jovana preteče u Peći, sabralo se oko stotinak vernika iz okolnih sela, ali i raseljenih Pećanaca, koji su i ovu priliku iskoristili da se okupe oko svog parohijskog hrama, koji je poznat i kao Mitropolija pećka.

 • Moguće vanredno zasedanje Sabora SPC o KiM

  Srpska pravoslavna crkva intenzivno razmatra mogućnost vanrednog zasedanja Svetog arhijerejskog Sabora, na čijem dnevnom redu bi Kosovo i Metohija ponovo bila glavna tema, iako je, kako ističu za Tanjug u upućenim crkvenim krugovima, stav SPC "o tom pitanju jasan i nepromenjen".

 • Počinje Moleban za Kosovo

  Vladika raško-prizrenski Teodosije služiće narednih dana u hramovima SPC Moleban za Kosovo i Metohiju.

 • "Poštovati zonu oko Visokih Dečana"

  Predstavnici misija više zemalja EU u Prištini saopštili su da su kosovske institucije dužne da u potpunosti poštuju svoje zakonodavstvo o specijalnim zaštićenim zonama i međunarodne obaveze u pogledu zaštite verske i kulturne baštine, kao i pripadnika svojih zajednica.

 • Osojane: Proslavljena hramovna slava

  Svetom liturgijom koju su služili sveštenici Stevan Marković i Nenad Našpalić i rezanjem slavskog kolača proslavljena je hramovna slava crkve Svetih Arhangela u Osojanu. Ovoj proslavi prisustvovao je veliki broj vernika.

 • U Zočištu obeleženi Sveti Kozma i Damjan

  Skoro hiljadu ljudi, Srba sa Kosova i Metohije i raseljenih, prisustvovalo je danas svetoj arhijerejskoj liturgiji koju je povodom hramovne slave služio episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije, u obnovljenom srpskom pravoslavnom manastiru Svetog Kozme i Damjana, u Zočištu, u opštini Orahovac.

 • Mitrofanovoj orden SPC za očuvanje srpskih svetinja na KiM

  Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej uručio je direktorki Ruskog centra nauke i kulture (Rošotrudničestvo) Eleonori Mitrofanovoj odlikovanje SPC, Orden svete Carice Milice za doprinos koji je kao izvršni direktor Uneska dala očuvanju srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane