• Prošlo je 19 godina od ubistva Momira Stokuće

  UNS sa svojim ogrankom Društvom novinara KiM podseća da se danas navršava 19 godina od kako je fotoreporter i saradnik „Politike“ Momir Stokuća ubijen u svojoj porodičnoj kući u Prištini koju nije želeo da napusti.

 • Kosovo traži garanciju, sporazum za amnestiju OVK?

  Optužnice za teške zločine Oslobodilačke vojske Kosova neće biti podignute bar još godinu dana, odnosno dok pregovori Beograda i Prištione ne budu završeni, piše današnji "Blic".

 • Gračanica: Znamo da više nema živih…

  Sa skupa u Gračanici koji je održan povodom Međunarodnog dana nestalih upućen je apel međunarodnoj zajednici da “preduzme sve mere kako bi sudbina ovih lica bila rasvetljena".

 • Drecun: Prikupićemo dokaze za zločine OVK na KiM

  Radna grupa za prikupljanje činjenica i dokaza u rasvetljavanju zločina nad pripadnicima srpskog naroda i ostalih nacionalnih zajednica na KiM razgovarala je s predstavnicima Vlade, parlamenta i službi bezbednosti.

 • Odbijena Tasićeva žalba

  Apelacioni sud Kosova potvrdio je odluku Osnovnog suda u Prizrenu i tako odbio zahtev za odbacivanje optužbe protiv Darka Tasića iz Male Kruše.

 • "Izgubljena svaka nada da ima živih među nestalima"

  Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM Milorad Trifunović podseća da je na Kosovu još uvek nepoznata sudbina 1654 osobe, među kojima su 562 lica srpske i nealbanske nacionalnosti.

 • Tasić: Ne osećam se krivim

  Predsednik sudskog veća Osnovnog suda u Prizrenu Artan Sejrani održao je ročište za prvo saslušanje Darka Tasića iz Male Kruše.

 • Optužnica protiv Tasića

  Međunarodni tužilac Pol Flin je podigao optužnicu protiv Darka Tasića iz Male Kruše koji se tereti da je kao rezervista Vojske Jugoslavije učestvovao u pljački i spaljivanju kuća porodice Hajdari u Maloj Kruši, ali i da je bio učesnik u spaljivanju i potapanju leševa ubijenih Albanaca u reku Drim.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane