• Zabranjena prodaja pirotehničkih sredstava bez licence

  Ranijih godina je bilo nezamislivo da se pred novogodišnje i božićne praznike ne čuju petarde i druga pirotehnička sredstva na ulicama centralnog Kosova. Za razliku od predhodnih, ove godine je primetno da u Gračanici nema uličnih prodavaca pirotehnike, a razlog za to je zabrana prodaje bez licence, kao i licima mlađim od osamnaest godina.

 • Novi dom za 24 porodice u Kosovskoj Mitrovici

  Među stanovništvom Kosovske Mitrovice mnogo je onih koji su u tom gradu našli utočište, pošto su morali da napuste svoja ogništa. Za njihov opstanak, ali i mladih bračnih parova, ove godine izgrađena su 104 stana, a najavljuje se i izgradnja novih.

 • Šara i Mokra Gora u top tri najlepše slike Srbije

  Internet platforma Slike Srbije organizovala je konkurs „100 najlepših slika Srbije“. Na rang listu 12 najboljih fotografija dospele su i dve fotografije sa Kosova i Metohije. Slika sa Berima, vrha planine Mokra Gora u Zubinom Potoku, rangirala se na prestižno, treće mesto, dok je pobednička fotografija, predeo Metohije, slikan sa Šar-planine.

 • Priznanja za Narodno pozorište, Živojina Rakočevića i ’’Venac’’

  Nagradu "Kulturni obrazac" za posvećen rad na očuvanju i razvoju srpske kulture dobili su ove godine, među 10 institucija u Republici Srbiji, Narodno pozorište u Prištini i Ansambl "Venac".  Priznanja su uručena i zaslužnim pojedincima, a jedno od njih je dodeljeno direktoru Doma kulture "Gračanica" Živojinu Rakočeviću.

 • KEDS: Hitna investicija u Čaglavici

  "Investicija u Čaglavici je hitna, pošto je trafo bio u lošem stanju, dok su oštećena stanica i niski napon predstavljali trajni rizik, posebno tokom sezone padavina", rečeno je iz KEDS-a u pisanoj izjavi za RTV Kim povodom učestalih restrikcija struje i radova na mreži u Čaglavici.

 • “Jedinstvo” obeležilo 74 godine rada

  Najstariji list na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji prištinski list "Jedinstvo" danas je obeležio 74 godine od svog osnivanja simboličnim protestom zbog nemogućnosti distribucije srpske štampe na KiM već 34. dan, zbog poslednje takse Prištine na uvoz srpske robe.

 • Četvrt veka postojanja KBC-a Priština

  U Domu kulture u Gračanici održana je prigodna svečanost povodom 25 godina od osnivanja Кliničko-bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici.

 • Gužve na Merdaru i Jarinju

  Na prelazu Merdare jutros se za ulazak na Kosovo čeka do dva i po sata, a gužve su registrovane i na prelazima Mučibaba i Jarinje.

 • Gračanica: Humanost na delu

  U Gračanici je u toku akcija prikupljanja novčane pomoći za Jovana Milanovića iz Leposavića koji boluje od karcinoma debelog creva sa metastazama na jetri i plućima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane