• Međunarodni dan slobode medija

  U svetu se danas obeležava Međunarodni dan slobode medija. Mediji koji izveštavaju na srpskom jeziku i dalje imaju iste probleme u radu.

 • Meštani: Cilj je da se život Srba u Štrpcu dovede do besmisla

  Meštani Štrpca koji su danas pokušavali mirnim protestom da odbrane svoje reke i spreče izgradnju mini-hidrocentrale, sukobili su se sa specijanim jedinicima policije Kosova. Ističu da je cilj brutalnog delovanja policije "da se život Srba u Štrpcu dovede do besmisla".

 • Deseti ’’Dani Janjevačke reči’’

  Deseta po redu smotra literarnog, scensko-dramskog, filmskog, muzičkog i plesnog stvaralaštva posvećena životu hrvatske zajednice u Janjevu, biće otvorena u petak, 03. maja.

 • Policija će povećati prisustvo u opštini Gračanica

  Povodom učestalih krađa koje se dešavaju na teritoriji opštine Gračanica, danas je na inicijativu predsednika Srđana Popovića, održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici policije i Кfor-a. U cilju bezbednosti dogovoreno je veće prisustvo policije.

 • "Umesto novinarstvom, bavimo se lažnim vestima i borimo za bezbednost"

  Ko stoji iza profila na društvenim mrežama koji su posvećeni isključivo napadima na opozicione političare i medije koji su kritički nastrojeni prema vlasti? Anonimnost na internetu još uvek im omogućava ne samo da to pitanje ostane bez odgovora, već i da se broj stranica namenjenih kampanjama lažnih vesti i govora mržnje višestruko poveća.

 • "Babe i dede" u Vrbovcu

  Pravoslavni vernici i SPC Vaskrs proslavljaju tri dana. Treći dan najvećeg hrišćanskog praznika posebno se obeležava u srpskim selima opštine Klokot.

 • Danas je Prvi maj – Međunarodni praznik rada

  U znak sećanja na dan kada su radnici u Čikagu štrajkom i protestima počeli da se bore za osmočasovno radno vreme, širom sveta se obeležava Međunarodni praznik rada – Prvi maj. 

 • Sajam vina u Kosovskoj Mitrovici

  Danas je ispred hrama Svetog Dimitrija organizovan prvi Sajam vina u Kosovskoj Mitrovici u organizaciji vinarskih udruženja i Kancelarije za KiM. Svoje proizvode, predstavilo je preko 20 proizvođača iz mesta širom Srbije.

 • CPT: Konkurs za stažiranje diplomaca

  Nevladina organizacija „Centar za mir i toleranciju“ (CPT) iz Gračanice, objavljuje konkurs za novi ciklus programa “Unapređenje uključivanja diplomaca iz nevećinskih zajednica u administraciju centralnog i lokalnog nivoa na Кosovu".

 • Kome zvone nerodimska zvona

  Strah je presudio, zbog njega deset dana nismo uspeli da ubedimo nijednog izbeglog Srbina iz Nerodimlja da nam pokaže put do ovog mesta i svoj kraj.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane