• Protest zbog zagađenja Gračanke

  Učenički parlament "Gimnazije Priština", u Lapljem Selu, organizovaće danas protestni skup zbog ugroženosti reke Gračanke.

 • Obeležene Zadušnice na Kosovu

  Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Mitrovdanske ili jesenje zadušnice, praznik za koji se vezuje veliki broj narodnih običaja i verovanja. Mitrovdanske zadušnice uvek padaju u subotu, pre velikog praznika Mitrovdana, posvećenog Svetom Velikomučeniku Dimitriju, koji se slavi 8. novembra.

 • Zemljotres u okolini Prizrena

  Zemljotres magnitude 3.1 jedinica Rihterove skale registrovan je ovog jutra u 07:53, u regionu Prizrena, saopštio je Seizmološki zavod Srbije.

 • „Dogovor!?“: Borci protiv mini hidrocentrala

  U opštini Štrpce firma "Matkos grup" gradi pet mini hidrocentrala. Meštani tvrde da se radovi izvode upkos kršenju Zakona o vodama Kosova, uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine i Policije Kosova. Dok u opštini ćute, meštani strahuju da će ostati bez vode.

 • Počelo potpisivanje peticije protiv izgradnje MHE

  U Prištini je danas pokrenuta peticija kojom će se od kosovskih institucija tražiti da se spreči dalje ugrožavanje životne sredine izgradnjom hidrocentrala i minihidrocentrala. Prikupljanje potpisa trajaće dve nedelje. Ovu akciju su započeli predstavnci civilnog društva.

 • Priština: Peticija protiv izgradnje MHE

  Kosovska fondacija za otvoreno društvo (KFOS), u saradnji sa nekoliko organizacija civilnog društva, od danas pokreće peticiju kojom će se od kosovskih institucija tražiti da spreči dalje ugrožavanje životne sredine, izgradnjom hidrocentrala i minihidrocentrala.

 • Civilno društvo: Rezultati slabi, očekivanja nema

  Učesnici debate „Pozicioniranje civilnog društva prema novom sazivu vlade“ su se složili da civilno društvo ne sme da se doživljava kao prilika za dodatni posao jer se tako urušava njegova uloga.

 • Srbi u Beču za Srbe na Kosovu. Emotivan susret u Cernici

  Radmila Savić koja u Beču već godinu dana prikuplja pomoć za socijalno ugroženo stanovništvo na Kosovu, danas je u Cernici kod Gnjilana obišla učenike škole Branko Radičević kojima je u više navrata donirana pomoć iz Austrije. Savićeva najavljuje još akcija širom Kosova.

 • Počelo zimsko računanje vremena

  Noćas u tri sata posle ponoći počelo je zimsko računanje vremena. Kazaljke na satovima treba pomeriti za sat vremena unazad.

 • Gračanički “Oktobarfest”

  Po ugledu na najpoznatiji festival piva u svetu, sinoć je u Gračanici održan prvi “Oktobarfest”. Služilo se nemačko i domaće gračaničko pivo, bavarske kobasice i perece. Nemački ambasador Kristijan Helt kaže da se nada da će se u Gračanici okupljati ovim povodom i narednih godina.

 • Koliko je srpska zajednica (ne)bezbedna u Pećkom regionu

  Debata „Bezbednost povratnika i njihove imovine u Pećkom regionu“, koju je organizovala NVO Centar za prava manjinskih zajednica u sklopu projekta „Građani traže rešenje“, uz podršku Kosovske fondacije za otvoreno društvo, održana je u Peći.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane