• Kurti: Sukob sa Srbijom ne bi mogao da se lokalizuje

  Kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti odbacio je ideju o razmeni teritorija, jer kako tvrdi, iza nje stoji ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podeli Kosovo. Upozorava i da se novi "sukob između Kosova i Srbije" ne bi mogao lokalizovati, tim pre što, kako je rekao, "naspram Srbije Albanci deluju kao nacija, a ne kao krhka država Kosovo".

 • "Ne provocirati izjavama o reciprocitetu"

  Stavove dve stranake koje su na kosovskim izborima osvojile najveći broj glasova o reciprocitetu sa Srbijom, Evropska unija doživljava kao provokaciju, piše Gazeta Ekspres.

 • Johanes Han se sastao sa Kurtijem

  Komesar za proširenje EU Johanes Han, sastao se juče sa liderom Pokreta "Samoopredeljenje" i kandidatom za kosovskog premijera Aljbinom Kurtijem.

 • SPORAZUM: Ubrzavanje procesa normalizacije

  U novoj emisiji Sporazum gostovali su politički analitičari iz Beograda, odnosno Prištine, Stefan Surlić i Agon Malići. Saglasni su oko toga da diplomatske aktivnosti Vašingtona, intenzivirane u poslednje vreme, treba razumeti kao nameru Sjedinjenih Država da do finalnog sporazuma Prištine i Beograda treba dođe već naredne godine.

 • Daka pozvala na poštovanje demokratije i čuvanje integriteta izbornog procesa

  Predsednica Centralne izborne komisije Kosova Valjdete Daka pozvala je danas, nakon međusobnih optužbi NISMA i Samoopredeljenja da ugrožavaju brojanje glasačkih listića, predstavnike političkih stranaka i njihove posmatrače da budu odgovorniji kako bi se sačuvao integritet izbornog procesa i poštovanje demokratije.

 • "Nova vlada u Prištini da povuče takse što pre"

  italijanski ambasador u Srbiji Karlo Lo Kašo ocenio je da status kvo nije održiv, da je postizanje sporazuma za Beograd i Prištinu neophodan uslov za nastavak procesa približavanja EU, a da bi se dijalog nastavio neophodno je da Priština povuče takse što pre.

 • Grenel: Nema "mini-šengena" bez Kosova

  Izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za razgovore između Prištine i Beograda, Ričard Grenel, pozdravio je inicijativu "balkanskog šengena", ističući da bi inicijativa mogla da bude uspešna "ako su svi iz regiona, uključujući Kosovo, uključeni u nju".

 • Drecun: Bejerovi stavovi neprihvatljivi

  Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije Milovan Drecun komentarišući jučerašnji izbora Petera Bejera za novog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o situaciji na Kosovu, ističe da su stavovi nemačkog poslanika neprihvatljivi, da je on "malo izgubljen u vremenu" i zarobljen u sredini 20. veka.

 • Nemac Peter Bejer novi izvestioc Saveta Evrope za Kosovo

  Nemca Petera Bejera Odbor za spoljne poslove i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (SE) izabrao je danas za novog izvestioca SE za Kosovo, a u “trci” za to mesto pobedio je Rusa Alekseja Kondratijeva, prenosi Ljajmi.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane