• Zatvorena birališta u četiri opštine na severu

  Biračka mesta na vanrednim izborima za gradonačelnike u četiri srpske opštine na severu Kosova zatvorena su u 19 sati. U Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću je na izbore do 15 časova izašlo 32,3 odsto birača.

 • Vučić se telefonom obratio kandidatima Srpske liste

  Kandidati Srpske liste za gradonačelnike opština na severu Kosova proglasili su večeras ubedljivu pobedu u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku. Okupljenima u Severnoj Mitrovici telefonom se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 • CIK: Izlaznost do 11h 16,4% birača

  Prema podacima iznetim na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama CIK-a u Prištini, do 11h u četiri opštine na severu Kosova, izašlo je 16,4% od ukupnog broja birača.

 • Kolektivno na glasanje u Severnoj Mitrovici

  Nešto posle osam časova, predvođeni bivšim gradonačelnikom, a sadašnjim jedinim srpskim kandidatom, Goranom Rakićem i predsednikom privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem – sa porodicama, na glasanje su kolektivno došli i zaposleni. Okupljanje je počelo prethodno ispred prostorija SNS u centru grada.

 • U sve četiri opštine pobedila Srpska lista

  U sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije pobedili su kandidati Srpske liste, osvojivši veći broj glasova. Izlaznost je na ovim izborima bila je nešto veća nego na lokalnim izborima 2017. godine.

 • Sve spremno, izbori na severu sutra

  Na severu Kosova sutra se održavaju vanredni izbori za gradonačelnike u sve četiri opštine. Ukupno je registrovano  57.983 birača.

 • "Izbori na kojima se brani opstanak Srbije na KiM"

  Predsednik Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za RTS da su "separatisti na Kosmetu očekivali da će Srpska lista i Srbi doneti odluku da bojkotuju lokalne izbore kako bi oni mogli da izguraju albanske kandidate u srpskim sredinama".

 • Đuriću nije odobrena poseta Kosovu

  Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova poručilo je da zahtev direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića za posetu nije odobren zbog nepoštovanja procedure.

 • "SPC ne menja stav o KiM i tačka"

  Stav SPC o Kosovu biće formulisan i objavljen kao poseban akt Svetog arhijerejskog sabora, a vrh SPC neće menjati svoj stav, pišu Novosti.

 • "Jedem se, ali ću se praviti blesav"

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom mišljenja SPC o Kosovu i Metohiji, da nije očekivao drugi stav i da će ga poštovati.

 • Vučić: Planiraju da hapse srpske policajce

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da kosovske vlasti žele da uhapse 26 policajca sa severa Kosova i još 15 osoba pod izgovorom da su učestvovali u korupciji i slično.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane