• "Nedeljivo se ne deli", poruka iz Banjske

  Grupa Srba sa severa Kosova razvila veliki transparent ispred manastira Banjska u opštini Zvečan na kojem piše - "Nedeljivo se ne deli, izdajnik je ko ga podeli".

 • Na Kosovu nema opasnosti od poplava

  Repubički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će u toku ove nedelje u većem delu Srbije pasti velika količina padavina. Meteorolog iz Prištine Sulj Tahirsuljaj kaže da na Kosovu neće biti padavina velikog inteziteta. Meštani ipak u strahu od poplava.

 • U Leposaviću sutra koncert rok grupe "Galija"

  Povodom obeležavanja hramovne i opštinske slave Sveti Vasilije Ostroški, rok grupa "Galija" sutra će održati koncert na platou ispred zgrade opštine Leposavić sa početkom u 21:00 sat.

 • Gračanica: U cvetnim lejama harmonija različitih nijansi

  Proleće je period godine kada ljubitelji cveća uređuju svoja dvorišta i balkone. Posao sa cvećem je 2013. godine, kao mali ekperiment, započeo Aleksandar Ilić sa svojom porodicom, a onda je proizvodnja iz godine u godinu rasla. Rasadnik "Ekogarden" svake godine proizvede više od tridesetak različitih vrsta cvetnica.

 • PU "Đurđevak" obeležio svoj Dan

  Mališani Predškolske ustanove “Đurđevak” iz Gračanice i isturenih odeljenja u Lapljem Selu, Čaglavici i Preocu, danas su na najlepši mogući način, pesmom i igrom obeležili Dan svoje vaspitno-obrazovne institucije. Manifestaciji je prisustvovao i predsednik Srđan Popović koji im je poželeo srećno i bezbrižno detinjstvo.

 • Izgradnja druge faze vodovoda za četiri sela

  Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović potpisao je sa predstavnikom Regionalne kompanije „Vododovod“ memorandum o nastavku izgradnje vodovoda za Lepinu, Skulanevo, Radevo i Suvi Do. Meštani bi vodu iz novog vodovoda trebalo da dobiju do kraja godine.

 • Radionica lutaka: Možemo da izmislimo sve što želimo

  U Domu kulture u Gračanici počela je Radionica za izradu pozorišnih lutaka. Polaznici, devojčice i dečaci iz Gračanice i okoline, u prilici su da od svojih predavača nauče veštine pravljenja lutaka, a već na prvim časovima pokazuju neverovatno intresovanje i kreativnost.

 • Goranci slave Đurđevdan

  Tradicionalnim okupljanjem na Gori pripadnici goranske zajednice slave Đurđevdan. Ovaj praznik je ujedno i Dan opštine.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane