• “Pogrešan trenutak za vojsku, ali Srbi ne treba da brinu”

  Vojska Kosova je bila način zvanične Prištine da nakon niza diplomatskih neuspeha, građanima ponudi nešto što bi stvorilo utisak da je politika trenutnih vlasti uspešna, a građani srpske nacionalnosti, posebno na severu Kosova ne treba da strahuju, jer je i pravnim okvirom postignutim između NATO i Prištine dogovoreno da se vojska ne raspoređuje na severu bez odobrenja KFOR-a, zaključci su sa debate organizovane u Kosovskoj  Mitrovici.

 • “Priština zatvorila vrata dijalogu”

  “Formiranje kosovske vojske je najdirektniji napad na regionalni mir i stabilnost i najflagrantnije kršenje međunarodnog prava”, upozorio je Marko Đurić u razgovoru sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom.

 • SPC: Vojska Kosova usmerena protiv Srba

  Srpska pravoslavna crkva saopštila je da podržava odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da zaštiti srpski narod na Kosovu ukoliko bude napadnut.

 • Podrška ambasade SAD vojsci Kosova

  "SAD ponovo potvrđuju svoju podršku postepenoj tranziciji Kosovskih snaga bezbednosti u snage sa mandatom teritorijalne odbrane, kao što je to i suvereno pravo Kosova”, navodi se u saopštenju ambasade SAD.

 • Skupštinski Odbor osudio ispitivanje Petrovića na Merdaru

  Odbor za prava i interese zajednica i povratak u kosovskom parlamentu osudio je nedavno ispitivanje poslanika Slobodana Petrovića od strane pripadnika BIA Srbije na prelazu Merdare i tražio od institucija Kosova da preduzmu neophodne korake kako bi se ovakve situacije sprečile u budućnosti.

 • Forum Future: Međusobne percepcije Srba i Albanaca na Kosovu

  Skoro 80% srpskog i albanskog stanovništva može da prihvati još bliži vid saradnje sa pripadnicima druge nacionalnosti, pokazalo je istraživanje koje je sprovela NVO “Aktiv” iz Severne Mitrovice o stereotipima između Srba i Albanaca na Kosovu.

 • Studenti odgovorili nemačkom ambasadoru

  Studenti Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici odgovorili su na jučerašnju objavu nemačkog ambasadora u Prištini Kristiana Helta. Oni su poručili da nisu nameravali da uvrede SR Nemačku, ali da im je namera bila da ukažu na moguću humanitarnu katastrofu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane