• Vulin: Veselji priziva rat, odgovornost na EU i NATO

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo "zveckanje oružjem" i kad predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji govori o Nišu kao albanskom gradu i priča o gradovima koje će zauzeti priziva rat i nesreću.

 • Skupština Srbije 27. maja o Kosovu

  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je posebnu sednicu parlamenta za 27. maj na kojoj će se naći izveštaj o Kosovu.

 • Kosovsko tužilaštvo pokrenulo istragu, Brovina žali zbog fotografije

  Poslanica Demokratske partije Kosova Fljora Brovina saslušana je u specijalnom kosovskom tužilaštvu vezi sa fotografijom koju je pokazala u parlamentu, tvrdeći da je dokaz navodnog silovanja pripadnika srpskih snaga jedne Albanke tokom proteklih sukoba na KiM.

 • Načelnik Generalštaba Srbije razgovarao sa komandantom NATO-a

  Načelnik Generalštaba Srbije Milan Mojsilović razgovarao je juče sa komandantom Komande združenih snaga NATO-a iz Napulja Džejmsom Fogom o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i aktivnostima srpske Vojske u okviru Partnerstva za mir.

 • "Pokušaj skretanja pažnje sa njihovih zločina"

  "Najnoviji potezi prištinskih vlasti, odnosno najava formiranja komisije koja će prikupljati činjenice o navodnim zločinima Srbije na KiM predstavlja čistu propagandu, ali i taktiku da skrenu pažnju sa zločina koje su oni počinili", rekao je za RTS predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.

 • Kosnet: Ukidanje takse važan korak

  "Frustrijajuće je kada pregovori naiđu na prepreku i stanu. Stav moje vlade je da je ukidanje takse važan korak za vraćanje zamaha (dijalogu). Postoje koraci koje bismo voleli da Vlada Srbije, takođe, preduzme", rekao je u jutarnjem programu Radio Goraždevca "Naše jutro" ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet.

 • „Savetodavno veće treba da bude glasnije i vidljivije“

  Savetodavno veće za zajednice bi trebalo da bude vidljivije, a njihovi predlozi konkretniji, jedna je od poruka sa današnje konferencije u Gračanici. Predsedavajući Živojin Ćirković kaže da je jedan od problema sa kojima se Savetodavno veće suočava kratak mandat članova.

 • Vlada Kosova se slaže sa kritikama Američke ambasade

  Američka ambasada juče je izrazila kritike i zabrinutost na račun kosovske vlade zbog imenovanja nekvalifikovanih osoba na visoke pozicije, uključujući osobe osuđene za ratne zločine, pod aktivnim optužnicama za teška krivična dela i osumnjičene za ozbiljne zloupotrebe vlasti. Predstavnici Vlade Kosova kažu da razumeju i da ove kritike vide kao korisne savete, prenosi Radio Slobodna Evropa.

 • Đurić: Izlazak na izbore građanska i srpska dužnost

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je sve građane na severu Kosova da u nedelju izađu na izbore, obave svoju "građansku i srpsku dužnost" i ne dozvole da Priština uspostavi kontrolu u četiri srpske opštine.

 • Tači traži međunarodno jedinstvo oko Kosova

  Na sasanku koji je danas održan, kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od diplomatskih predstavnika više zemalja i misija u Prištini, jedistven stav o Kosovu, u budućem procesu dijaloga sa Beogradom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane