• Ukinuto rešenje o izručenju Morine Srbiji

  Veće Vrhovnog suda Hrvatske ukinulo je rešenje o izručenju albanskog državljanina Ismaila Morine Srbiji, koja ga traži zbog izazivanja nereda na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije 2014. godine. Predmet je upućen prvostepenom sudu, dubrovačkom Županijskom sudu, na ponovno odlučivanje.

 • RSE: Kosovo ostaje bez sporazuma sa MMF

  Kosovo će izgubiti kredit od 16 miliona evra od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), zato što nisu formirane nove institucije. Početkom avgusta ističe ekonomski sporazum sa ovim fondom, koji je trajao 22 meseca, piše Radio Slobodna Evropa.

 • Kako Hodžaj i Pacoli vide inicijativu Vučića za KiM

  Aktuelni kosovski političari podržali su poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića političkoj eliti Srbije za pokretanje unutrašnjeg dijaloga o rešenju pitanja KiM, tumačeći to kao unošenje "novog duha realizma" o kosovskom pitanju, dok su analitičari još uvek skeptični prema toj inicijativi.

 • Na Kosovu jača islamski ekstremizam

  Na Kosovu jača pretnja od islamskog ekstremizma, koji delimično finansiraju strane organizacije koje propagiraju ekstremne ideologije, navodi Stejt department.

 • Specijalizovana veća negiraju sastanke sa Vučićem

  Zvaničnici Specijalizovanih veća Kosova negirali su da su sastali sa Aleksandrom Vučićem, nakon medijskih navoda da je prištinski oficir za vezu u Beogradu Valjdet Sadiku izrazio zabrinutost zbog pojačane aktivnosti veća u Srbiji i njihovih sastanaka sa srpskim zvaničnicima.

 • O nastavku dijaloga treba da odluči kosovska skupština

  O formatu dijaloga u Briselu, nastavljenom na nivou predsednika, treba da odluči kosovska skupština, prenose prištinski mediji, navodeći mišljena analitičara, koji ističu da je kosovski predsednik Hašim Tači jednostranom odlukom o susretu sa Aleksandrom Vučićem, prekršio Ustav Kosova.

 • Hiseni: Interpol prihvatio zahtev za učlanjenje

  "Interpol je uvrstio u dnevni red zahtev Kosova za učlanjenje u tu međunarodnu organizaciju, a o članstvu će se raspravljati u narednim mesecima", kazao je ministar unutrašnjih poslova Kosova Skedner Hiseni.

 • ’’Tači je sam u novom plesu sa Vučićem’’

  "Pregovori Hašima Tačija sa Aleksandrom Vučićem su protiv interesa Kosova, jer je on sebi naložio da ih vodi na zaista autokratski način", piše urednik švajcarskog dnevnika Tages Ancajger i saradnik portala Priština insajt Enver Robeli.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane