• Na Kosovu više birača nego stanovnika

  Na biračkom spisku Kosova se nalazi 1,9 miliona imena birača, iako Kosovo ima samo 1,7 miliona stanovnika, piše danas prištinski dnevnik Zeri, pozivajući se na podatke Centralne izborne komisije u Prištini.

 • Samo deset dana za kampanju

  Na Kosovu je počela da se zahuktava predizborna kampanja za prevremene parlamentarne izbore 11. juna, iako ona zvanično počinje 31. maja i traje samo 10 dana.

 • Insajder: Povod za bombardovanje SRJ fabrikovan?

  Srbija će se obratiti UN zbog izjava bivšeg šefa misije OEBS na Kosovu Vilijema Vokera da radi na projektu stvaranja "velike Albanije". Tadašnji američki diplomata je ključna ličnost u kreiranju izveštaja o događajima u selu Račak, što je bio neposredan povod za bombardovanje tadašnje SRJ, prenoesi Insajder.

 • Srbija nastavlja gonjenje Haradinaja

  Srpsko pravosuđe nastavlja istragu protiv nekadašnjeg komadanta OVK Ramuša Haradinaja, bez obzira na odluku francuskog suda da ga ne izruči Srbiji zbog, kako je obrazloženo, "teških posledica koje mogu da nastanu za njegovu ličnost".

 • Vučić Vokeru: Ti to nama opet pretiš!

  "Ceo svet sada ima dokaze na tacni da je Vilijam Voker velikoalbanski lobista i da se i kao šef OEBS-a na Kosovu i Metohiji zalagao za ostvarenje tog projekta" rekao je Aleksandar Vučić.

 • ’’Obzerver’’: ’’Velika Albanija’’ realnost

  Mešanje Rusije u dešavanja na Balkanu može da gurne siromašna društva „preko ivice, što ugrožava celu jugoistočnu Evropu, a Zapad mora da popravi štetu koju je naneo tokom raspada Jugoslavije, ocenio je američki stručnjak za bezbednost i bivši analitičar Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Džon Šindler.

 • "Specijalni sud za zločine OVK aktivan za nekoliko meseci"

  Međunarodni advokat Gregor Smit izjavio je da će Specijalni sud za zločine pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova biti aktivan tek za nekoliko meseci, pošto poslovnik o radu suda bude u potpunosti usklađen sa kosovskim ustavom.

 • Oslobođen Ramuš Haradinaj

  Francuski sud u Kolamru odbio je zahtev Srbije za izručenje bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja Srbiji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane