• "Zakon o vojsci Kosova do aprila"

  Nacrt zakona o Oružanim snagama Kosova biće podnet kosovskoj vladi najkasnije do aprila, izjavio je za prištinski dnevnik Zeri ministra Bezbednosnih snaga Kosova Rustem Beriša.

 • "Slučaj ’žuta kuća’ je i dalje aktivan"

  Tužiteljka za ratne zločine Snežana Stanojković izjavila je da je to tužilaštvo preuzelo 761 predmet sa Kosova.
  Kako navodi, oni su uvedeni u odgovarajuće upisnike i raspoređeni obrađivačima na dalje postupanje.

 • "Rasipa se front protiv Specijalnog suda"

  Osmorica poslanika kosovskog parlamenta povukla su potpise sa inicijative za ukidanje Specijalnog suda, čime je, praktično, okončana višednevna politička kriza u kojoj su, ponovo, ključnu ulogu odigrale zapadne diplomate. Demokratska partija Kosova najavljuje novu akciju usmerenu ka ukidanju suda.

 • Insajderi: Daut Haradinaj i Azem Sulja pred Specjalnim sudom?

  Daut Haradinaj i Azem Sulja biće optuženi pred Specijalnim sudom za zločine koje su počinili pripadnici OVK, piše prištinski portal Insajderi. Ukupno će biti optuženo više od 60 pripadnika OVK. Brat kosovskog premijera Ramuša Haradinaja na optuženičkoj klupi zbog zločina na Radonjičkom jezeru.

 • U Siriji ubijen građanin Kosova

  Još jedan građanin sa Kosova ubijen je u sukobu, u Siriji. Portal Kalco (Kallxo) saznaje da je on iz okoline Đakovice.

 • Montgomeri: Priština sluša samo Vašington

  Bivši američki ambasador u Srbiji Vilijam Montgomeri smatra da je uloga SAD u Briselskom dijalogu, direktna ili "iza scene", od vitalnog značaja, jer je to jedini način da se izvrši pritisak na kosovske Albance, dok Beograd, kako ističe, ima snažnu vladu, sposobnu da postupa mudro, na koju nije potrebno vrišiti pritisak.

 • Trendafilova: Nećemo dozvoliti pritiske i zastrašivanje

  Predsednica Specijalizovanih veća Kosova, odnosno suda za ratne zločine počinjene na Kosovui od 1998. do 2000. godine, Ekatarina Trendafilova, poručuje da će sud optuženima obezbediti nepristrasno i fer suđenje, ali i da će procesuirati sve koji pokušaju da na bilo koji način ugroze bezbednost žrtava i svedoka ili da vrše bilo koji vid pritiska na sudije. 

 • Peticija za promenu Zakona o Specijalnom sudu

  Predsednik Udruženja ratnih veterana bivše Oslobodilačke vojske Kosova Hisni Gucati najavio je organizovanje peticije za promenu Zakona o Specijalnom sudu, kako bi se to telo bavilo zločinima koje su na Kosovu počinili i Srbi.

 • Petrič: Vučić de fakto prelomio da je Kosovo izgubljeno

  Austrijski diplomata Volfgan Petrič izrazio je uverenje da postoji istorijska šansa da se reši poslednji istorijski konflikt na teritoriji bivše Jugoslavije – odnos Srba i Albanaca na Kosovu, i dodao da bi Evropska unija to trebalo da prepozna kao zaista veliku šansu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane