• Patrijarh: Kosovo je naš Jerusalim

  Patrijarh srpski Irinej ocenio je danas da je to što se dešava na Kosovu i Metohiji velika nepravda moćnih i silnih prema malom narodu kao što je srpski i prema našoj velikoj istoriji i kulturi, ali je istakao da “mi nikada nećemo dozvoliti da Kosovo bude izgubljeno”.

 • “UNMIK dva puta potvrdio vlasništvo nad hramom Hrista Spasa“

  Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić saopštio je da je vlasništvo nad nedovršenim hramom Hrista Spasa i 4,2 hektara u centru Prištine potvrdio UNMIK dva puta 2003. i 2012. godine, a da Srpska pravoslavna crkva ima i izvod iz kosovskog katastra gde se vidi da je ova zemlja i dalje vlasništvo SPC.

 • Trnava u KM: Džamija bi trebalo da se izgradi

  Predsednik Islamske zajednice Kosova, muftija Naim Trnava poručio je danas sa ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici da bi trebalo da se izgradi džamija koja je izgorela tokom rata.

 • Dan opštine: Praznična litija nije mogla kroz Gračanicu

  Praznik Rođenja presvete Bogorodice ili Mala Gospojina, slava Opštine Gračanica, obeležen je svetom liturgijom u manastiru.  Međutim, litija koja je krenula iz crkve nije mogla da prođe kroz selo, jer saobraćaj nije bio zaustavljen. 

 • Imami optuženi za terorizam

  Protiv glavnog imama Islamske zajednice u Peći, Enesa Goge, nekadašnjeg imama improvizovane džamije u Prištini, Bedrija Robaja, kao i prizrenskih imama, Idriza Biljibanija i Mazljama Mazljamija, danas je podignuta optužnica zbog terorizma, potvrđeno je iz kosovskog tužilaštva.

 • Vladika Teodosije: Spremni da u hramu služimo

  Danas je nastavljeno čišćenje dvorišta i unutrašnjosti hrama Hrista Spasa u Prištini. Pored monaha i sveštenika, akciji su se pridružili vernici SPC i zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović.

 • Papa dolazi u Beograd i Prištinu?

  Papa Franja trebalo bi da poseti Beograd i Prištinu u narednih godinu dana, tvrde nezvanično za beogradski list "Danas" predstavnici zapadnih diplomatskih izvora.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane