• Specijalizovana veća negiraju sastanke sa Vučićem

  Zvaničnici Specijalizovanih veća Kosova negirali su da su sastali sa Aleksandrom Vučićem, nakon medijskih navoda da je prištinski oficir za vezu u Beogradu Valjdet Sadiku izrazio zabrinutost zbog pojačane aktivnosti veća u Srbiji i njihovih sastanaka sa srpskim zvaničnicima.

 • O nastavku dijaloga treba da odluči kosovska skupština

  O formatu dijaloga u Briselu, nastavljenom na nivou predsednika, treba da odluči kosovska skupština, prenose prištinski mediji, navodeći mišljena analitičara, koji ističu da je kosovski predsednik Hašim Tači jednostranom odlukom o susretu sa Aleksandrom Vučićem, prekršio Ustav Kosova.

 • Hiseni: Interpol prihvatio zahtev za učlanjenje

  "Interpol je uvrstio u dnevni red zahtev Kosova za učlanjenje u tu međunarodnu organizaciju, a o članstvu će se raspravljati u narednim mesecima", kazao je ministar unutrašnjih poslova Kosova Skedner Hiseni.

 • ’’Tači je sam u novom plesu sa Vučićem’’

  "Pregovori Hašima Tačija sa Aleksandrom Vučićem su protiv interesa Kosova, jer je on sebi naložio da ih vodi na zaista autokratski način", piše urednik švajcarskog dnevnika Tages Ancajger i saradnik portala Priština insajt Enver Robeli.

 • Pune plate i za bivše poslanike

  Poslanici u prošlom skupštinskom sazivu koji, nakon izbora, neće više biti u ovom telu, nastaviće sa primanjem pune plate i narednih 12 meseci.

 • “Srpska lista ne može da ima predsednika skupštine”

  Predstavnici glavnih albanskih političkih stranaka u Prištini izjavili su da ne podržavaju zahtev "Srpske liste" da njen predstavnik bude predsednik kosovske skupštine, kao jedan od uslova za ulazak i podršku budućoj kosovskoj vladi.

 • Aljbin Kurti najviše pojedničnih glasova na izborima

  Prema zvaničnim podacima kosovske Centralne izborne komisije (CIK), na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu najviše pojedinačnih glasova osvojio je Aljbin Kurti, vođa radikalnog albanskog pokreta "Samoopredeljenje".

 • RSE: Kačanik - džihadistička prestonica Evrope

  Nakon što je potvrđeno da je u redovima Islamske države poginuo džihadista Lavdrim Muhadžeri iz Kačanika, na Kosovu i Metohiji, "Radio Slobodna Evropa" ovaj grad opisuje kao "džihadističku prestonicu Evrope", iz koje je, kako navode, mnogo mladih u redovima ID, od kojih se većina njih neće vratiti.

 • Bečki "Kurir": Neizvesna budućnost Kosova

  I pored mnogo investiranog novca i energije međunarodne zajednice, Kosovo je i dalje najsiromašnije u Evropi, cveta trgovina narkoticima, jer legalno nema šta drugo da izvozi osim starog metala i nekih namirnica, a mladi vide perspektivu samo u inostranstvu, ističe bečki dnevnik Kurir.

 • "Sa Haradinajem teško, Kurti je vuk u jagnjećoj koži"

  Sa Ramušem Haradinajem kao premijerom biće teško vođenje ionako teškog dijaloga između Beograda i Prištine, a osnivač i šef Samoopredeljenja Aljbin Kurti je je "vuk u jagnjećoj koži", ocenila je urednica evropskog odeljenja Dojče velea Adelhajd Fajlke.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane