• Pripreme za Badnji dan i veče

  Pravoslavni vernici sutra slave Badnji dan i veče, a u subotu, 7. januara Božić. Meštani centralnog Kosova su počeli sa pripremama za najradosniji hrišćanski praznik, svako na svoj način.

 • Božićne čestitke zvaničnika

  Rimokatolicka crkva i sve hrišćanske crkve koje vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru proslavljaju Badnji dan i veče, uoči Božića. Zvaničnici čestitali praznik vernicima.

 • EU zna za najnovije probleme SPC na Kosovu

  Portparolka misije EU na Kosovu Dinka Živalj navela je u pisanoj izjavi za RTV Kim da je "EU upoznata sa zamenom katanaca na hramu Hrista Spasa u Prištini i da su tražili detalje slučaja".

 • Patrijarh: Kosovo je naš Jerusalim

  Patrijarh srpski Irinej ocenio je danas da je to što se dešava na Kosovu i Metohiji velika nepravda moćnih i silnih prema malom narodu kao što je srpski i prema našoj velikoj istoriji i kulturi, ali je istakao da “mi nikada nećemo dozvoliti da Kosovo bude izgubljeno”.

 • “UNMIK dva puta potvrdio vlasništvo nad hramom Hrista Spasa“

  Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić saopštio je da je vlasništvo nad nedovršenim hramom Hrista Spasa i 4,2 hektara u centru Prištine potvrdio UNMIK dva puta 2003. i 2012. godine, a da Srpska pravoslavna crkva ima i izvod iz kosovskog katastra gde se vidi da je ova zemlja i dalje vlasništvo SPC.

 • Trnava u KM: Džamija bi trebalo da se izgradi

  Predsednik Islamske zajednice Kosova, muftija Naim Trnava poručio je danas sa ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici da bi trebalo da se izgradi džamija koja je izgorela tokom rata.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane