• Popović: Frak je otišao u mrak

  Kosovska književnost nije dovoljno poznata širim krugovima u Srbiji, Vojvodini, i uopšte, na svesrpskom prostoru, ocenio je u emisiji RTV Kim „Život i umetnost“, književnik iz Gračanice Ratko Popović. Govoreći o Vidovdanskom pesničkom bdeniju, Popović navodi da smo izgubili jednu značajnu i veliku manifestaciju.

 • ’’Blaga Kosova i Metohije’’ na RTS-u

  RTS je otpočeo sa emitovanjem dokumentarnog serijala od šest epizoda pod nazivom “Blaga Kosova i Metohije”. Njegov autor Predrag Radonjić ističe da je na drugačiji način hteo da ukaže na ceo spektar kulturnih vrednosti nekih delova ovog prostora.

 • "Književnost KiM je marginalizovana"

  "Srpska književnost Kosova i Metohije je marginalizovana kada se posmatra sa strane glavnog toka srpske književnosti, koji je negde kanonski i koji je neko merilo za ono što treba da uđe u taj glavni tok, odnosno u taj kanon", rekao je u emisiji “Život i umetnost” RTV Kim pisac i književni kritičar Žarko Milenković.

 • Premijera filma Kralj Petar I

  U Gračanici će večeras biti premijerno prikazan film ,,Кralj Petar I”. Projekcije su zakazane za 18 i 20:30h.

 • "Zadatak umetnosti je da progovori"

  Rusko ostvarenje "Dovlatov" u kojem glavnu ulogu tumači mladi srpski glumac Milan Marić otvorilo je četvrti po redu "Kosovo i Metohija filmski festival".

 • "Koliko se, uopšte, neguje umetnost u današnje vreme"

  "Nakon rata, potrebno je mnogo godina da čovek preživi taj posleratni sindrom i dođe u novu fazu života. Za umetnost je sigurno potrebno do 25 godina za rekonstrukciju osnovnih sistema, ustanova i svega ostalog, da bi počelo ponovo da se razmišlja o kulturi, a ne samo o suštinskoj egzistenciji“, rekla je, gostujući u emisiji "Život i umetnost" RTV Kim slikarka Miljana Dunđerin.

 • "Naša je obaveza da težimo slobodi"

  "Obavezno je biti pobunjen u zatvorenom prostoru. Mislim da je u prirodi čoveka da bude slobodan i da teži slobodi", rekao je u novom izdanju emisije "Život i umetnost" na RTV Kim pesnik iz Gračanice Viktor Popović.

 • ’’Lice budućnosti’’ u Novom Sadu

  Izložba radova mladih likovnih umetnika sa Kosova i Metohije "Lice budućnosti" biće otvorena u ponedeljak, 26. novembra u 18:30 časova u Zavodu sa kulturu Vojvodine u Novom Sadu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane