• Nove krađe u Novom Brdu

  Nepoznati počinioci su u noći između subote i nedelje ukrali porodici Novice Savića iz sela Izvor u novobrdskoj opštini kravu i tele. Šteta se procenjuje na oko dve hiljade evra. Istoj familiji, pre pet godina na sličan način ukradene su dve krave muzare, a do sada počinioci nisu pronađeni.

 • "Možemo da oprostimo, ali ne smemo da zaboravimo"

  Parastosom žrtvama martovskog nasilja koji je služio Vladika Teodosije u manastiru Gračanica obeležena je petnaesta godina od najvećeg posleratnog napada i stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

 • Petnaest godina od martovskog nasilja

  Danas se navršava petnaest godina od martovskog pogroma, najvećeg posleratnog napada i stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od dolaska međunarodnih snaga u pokrajinu, u kojima je 19 osoba izgubilo život.

 • U Devet Jugovića kod Prištine tuča i oružje

  Kosovska policija saopštila je kasno sinoć da je juče popodne u selu Devet Jugovića, kojem je sada promenjen naziv u Bardoš, kod Prištine došlo do svađe, a potom i do tuče zmeđu dva Albanca i jednog Srbina. Prema šturim informacijama Kosovske policije, spor je rezultirao „sukobom lica koja su bila naoružana“.

 • Policija: Mladiće napali Srbin i Bošnjak. Đurić krivi Albance

  Povodom sinoćnjeg napada na dvojicu mladića u Bošnjačkoj mahali, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je naveo da su “Albanski ekstremisti pokazali da ne prezaju od nasilja da svoj pakleni naum sprovedu u delo”, ističući da se napad ne može posmatrati van konteksta albanskih namera da anektiraju severni deo Кosovske Mitrovice. Međutim, iz Policije je saopšteno da su za napad na dvojicu srpskih mladića odgovorni Srbin i Bošnjak.

 • “Političari zaboravili mart 2004. Mi živimo njegove posledice”

  Petnaest godina nakon martovskog pogroma nad Srbima na Kosovu izgleda kao da su političari zaboravili na taj događaj, kaže beogradski analitičar Dušan Janjić. “Mi živimo posledice 17. marta, ali je iz tog događaja malo ko šta naučio", kaže novinar Živojin Rakočević, a njegov kolega Nedžemdin Spahiu smatra da je taj datum uticao na budućnost Kosova i međuetničke odnose.

 • Pojačane bezbednosne mere na Kosovu

  Kosovska policija pojačala je bezbednost na, kako se navodi, "osetljivim tačkama" kosovske teritorije i u nekim institucijama.

 • Preminuo pesnik Miki Jovanović

  Danas je u Кosovskoj Mitrovici posle duge i teške bolesti premio pesnik Miomir Miki Jovanović. On je značajan književni stvaralac grada na Ibru i pokrajine, dobitnik je brojnih nagrada, osnivač i pokretač kulturnih institucija i manifestacija, a bavio se i ikonopisanjem i slikarstvom.

 • U Mitrovici napadnuta dvojica mladića

  Dvojica srpskih mladića povređena su večeras u Severnoj Mitrovici kada ih je u naselju Bošnjačka mahala napala veća grupa Albanaca, javlja Radio Kontakt plus.

 • Sulj Hodža: Političke izjave, nijedna optužnica nije podignuta

  „Reč je o političkim izjavama, ja takve podatke nemam“, u izjavi za KoSSev večeras kaže kosovski specijalni tužilac za istragu ubistva Olivera Ivanovića Sulj Hodža nakon uzajamnog optuživanja Beograda i Prištine o nalogodavcima i izvršiocima ubistva srpskog političara. Pozvao ih je sve da ukoliko imaju saznanja – to mu i prijave. Postupak se vodi protiv četiri osobe od kojih su dve u pritvoru a dve na slobodi i još uvek nema dovoljno dokaza za podizanje ijedne optužnice, kaže Hodža.

 • Novo Brdo: Ukradeno pet grla stoke

  Pet ukradenih goveda, bilans je najnovijih krađa u opštini Novo Brdo. Nepoznati počinioci su sinoć, oko dva časa po ponoći, osmočlanoj porodici Nikole Maksimovića iz Boljevca ukrali kravu i junicu, a njihovom komšiji Igoru Maksimoviću još jednu kravu i tele simentalske rase.

 • Ubijanje pasa je krivično delo

  U Kosovskoj Mitrovici, u delu grada kod Vojnog remonta, autobuske stanice i zgrade opštine u nedelju su ubijena tri psa, a nekoliko ih je povređeno. Životinje su ubijene iz vatrenog oružja, a još uvek se ne zna ko je na njih pucao.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane