• Dr Grujičić: Motivisati mlade koji žele da ostanu na KiM

  U gračaničkom Domu kulture je održana tribina „Kako mladi da ostanu na KiM“ u organizaciji Fondacije „Zajedno za mlade - prof. dr Danica Grujičić“. Cilj fondacije je da se pomogne najtalentovanijim mladim ljudima, istakla je Grujičićeva.

 • SAD odbile 20 zahteva za vize kosovskih zvaničnika

  SAD su odbile da izdaju vize za više od 20 predstavnika prištinskih institucija, kao rezultat odbijanja kosovske vlade da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, kaže ministar pravde Abeljard Tahiri.

 • “Žene u Gračanici i na KiM su najhrabrije”

  Drugu godinu zaredom, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović na Međunarodni dan žena obilazi Udruženje „Avenija“ u Lapljem Selu. „Žene u opštini Gračanica i na Kosovu i Metohiji su najhrabrije“, kazao je Popović.

 • Protest “1 od 5 miliona”: Kosovo je srce Srbije

  Treća po redu šetnja "1 od 5 miliona" održana je večeras u  Kosovskoj Mitrovici. Ovoga puta u šetnji su učestvovali i politčari, poslanik Slaviša Ristić i predstavnik Pokreta “Otadžbina” Marko Jakšić, kao i pojedini članovi Srpskog nacionalnog foruma.

 • Stanovnici Štrpca najzadovljniji radom lokalne samouprave

  Sa radom lokalnih samouprava je upoznato samo 15% građana, 26% se informiše preko medija, a samo 11% ima informacija o opštinskim budžetima, rezultati su istraživanja koje je urađeno u šest opština sa srpskom većinom južno od Ibra.

 • Vreme za impuls žene: O novinarkama i novinarstvu

  "Položaj žena u novinarstvu isti je kao i u svim drugim zanimanjima“,  rečeno je na tribini „Žene u srpskim medijima na KiM“ koja je organizovana u okviru festivala „Vreme za impuls žene“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

 • Iguman Sava: Gde nema žive crkve ostaju napuštene kuće

  "Razmena teritorija koja podrazumeva razgraničenje Srba i Albanaca neizbežno vodi nestanku našeg naroda, a samim tim i ovih svetinja. Zato je veoma važno da se sačuva živo prisustvo crkve i da se ovo shvati kao proces rešavanja problema, a ne kao vreme kada treba preseći nešto preko kolena po svaku cenu", rekao je u intervjuu za TV Hram iguman Visokih Dečana Sava (Janjić).

 • Političke krize kao pokriće za nerad

  Debata o transparentnosti rada Opštine Leposavić održana je danas u Medija centru u Čaglavici. Iako najavljeni, debati nisu prisustvovali predstavnici sadašnje, kao ni prošle vlasti u ovoj opštni, ali ni predstavnici Ministrastva za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova.

 • Više od polovine nezaposlenih žene

  Direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Kosovskoj Mitrovici Verica Ćeranić kaže da većinu nezaposlenih, po njihovoj evidenciji, čine žene.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane