• Privremeni organ Peći odustao od postavljanja spomen ploče

  Predsednik Privremenog organa opštine Peć, Miloš Dimitrijević, potvrdio je u jutarnjem programu Radija Goraždevac, da se zbog neslaganja porodica ubijenih dečaka, odustalo od spomen-ploče na obali Pećke Bistrice.

 • Međunarodni dan mladih

  Danas je međunarodni dan mladih. Tim povodom u Gračanici će biti održana dva događaja. U Centru građanske energije biće obeležen ovaj dan tribinom o obrazovanju. U kasnim popodnevnim satima u organizaciji Mlade aktivne Gračanice biće održana biciklistička tura.

 • Odluka o zabrani ulaska Arnou Gujonu i dalje na snazi

  Arnou Gujonu, francuskom humanitarcu i osnivaču organizacije “Solidarnost za Kosovo” prošle godine u septembru uvedena je zabrana ulaska na Kosovo. Kosovske vlasti i dalje odbijaju njegove žalbe na ovu odluku.

 • „Nezaposlenost glavni problem mladih“

  Jedan od najvećih problema mladih u srpskim sredinama na Kosovu je nezaposlenost. Međutim, osim nedostatka posla, današnja omladina ne učestvuje ni u donošenju odluka, niti se njihov glas čuje u dovoljnoj meri, kaže za RTV Kim Petar Đorđević iz Mlade aktivne Gračanice.

 • Londan: Zadržava me ljubav prema selu

  Danilo Đurić Londan je mladi reper iz Osojana, u Metohiji. U svojim pesmama govori o životu u getu, problemima mladih, kritikuje poličare i vlast. Namerava da živi u Osajanu.

 • Osojane: Obeleženo osamnaest godina od povratka

  Svetom arhijerejskom liturgijom, koju je služio episkop raško-prizrenski Teodosije, sa monaštvom i sveštenstvom eparhije u obnovljenoj crkvi Svetog Arhangela Gavrila, potom i osveštavanjem spomenika stradalim srbima u opštini Istok, obeležena je još jedna godišnjica povratka u Osojane.

 • Visoki Dečani: Pomoć iz Pariza za decu iz Metohije

  Predsednik Kulturno-umetničkog društva „Izvor“, iz Pariza, Dalibor Ignjatović izjavio je za Radio Goraždevac da je ovo deseti put da organizuje akciju „Srcem za srce Srbije“, koja za cilj ima da pomogne deci sa Kosova i Metohije.

 • Gužva na prelazima, na Merdaru se čeka do 7 sati

  Prema poslednjim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, dužih zadržavanja ima na administaritvnim prelazima Merdare, Jarinje, Bela Zemlja, Mutivode. Za izlazak sa Kosova najduže se čeka na Merdaru, oko 7 sati.

 • Mini Hidroelektrana u Štrpcu se gradi, meštani protiv

  Radojica Mrđinac i Agron Rušiti su dvojica od nekoliko desetina meštana opštine Štrpce koji ne odustaju od ideje da zaustave izgradnju mini hidroelektrane na reci Lepenac u mestu Obe reke, jer strahuju da će ostati bez pijaće vode.

 • Na Merdaru se čeka skoro šest sati u koloni od 3,5 km

  Tokom trajanja letnje sezone sve su učestalije gužve na prelazima između KiM-a i centralne Srbije. Na najposećenijem prelazu – Merdare, po podacima kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova, danas se beleže skoro šestočasovna čekanja, piše Kossev.

 • Gužve na prelazima

  U jeku sezone letnjih odmora, sve su učestalije gužve na prelazima na Kosovu. Prema podacima Kosovske policije, trenutno se najviše čeka na prelazu Merdare, dok se na Jarinju beleže četrdesetpetominutna zadržavanja.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane