• Estonija izašla iz Kfora

  Estonija je posle skoro 19 godina izašla iz misije Kfora. Komandant misije general major Salvatore Kuoči, zahvalio se toj zemlji na doprinosu u garantovanju sigurnog okruženja na Kosovu od 1999. godine.

 • Redovnim pregledima protiv raka dojke

  Rak dojke je najčešći zloćudni tumor kod žena u svetu. Povodom obeležavanja Međunarodnog meseca borbe protiv ove bolesti, Odeljenje za zdravstvo Opštine Gračanica organizovalo je akciju besplatnih ultrazvučnih i mamografskih pregleda.

 • "Paljenja vatre na otvorenom kažnjivo"

  Juče su u okolini Gračanice ugašena tri požara koja su izazvana spaljivanjem strnjike i drugog osušenog niskog rastinja, objavio je portal Gračanica online. Iz opštinske isnspekcijske službe upozoravaju da paljenje na otvorenom zakonom zabranjeno i kažnjivo.

 • Da li građani veruju svojim opštinama?

  Nevladina organizacija Nova društvena inicijativa, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, uradila je istraživanje o odnosu vlasti i građana. Predstavnica organizacije Jovana Radosavljević, rekla je za RTS da istraživanje pokazuje pozitivan trend, što se tiče informisanosti građana o radu lokalnih samouprava.

 • "Uvoz iz Srbije na Kosovo oko 360 miliona evra"

  Portparol Carine Kosova Adriatik Staviljeci izjavio je da je do 15. oktobra ove godine na Kosovo uvezeno robe iz Srbije u vrednosti od oko 360 miliona evra, dok je izvoz u Srbiju iznosio samo 23 miliona evra.

 • Vraćena imovina. Opština vlasnik nakon što uplati deo sredstava

  Na predlog Ministarstva administracije i lokalne samouprave, Vlada Kosova je nedavno donela odluku o davanju Opštini Gračanica u vlasništvo 148 hektara zemljišta na kojem se nalazi 19 objekata. Trenutno, upravu nad zemljštem ima Kosovska agencija za privatizaciju, a opština će postati trajni vlasnik tek nakon što uplati 20 odsto od procenjene vrednosti pomenute imovine.

 • Dogovor Beograda i Prištine o primopredaji posmrtnih ostataka

  Na sednici Radne grupe za lica koja se vode kao nestala, delegacije Beograda i Prištine usvojile su procedure o primopredaji posmrtnih ostataka koje, kako se očekuje, treba da doprinesu i pomognu procesu pronalaženja nestalih, saopšteno je posle sastanka.

 • Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa

  U Domovima zdravlja na centralnom Kosovu prošle nedelje je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa. Iz Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica isporučeno je 250 vakcina. Odziv meštana za vakcinaciju je na zadovoljavajućem nivou, kazao je za RTV Kim načelnik službe opšte medicine u Domu zdravlja Gračanica Dalibor Stojanović.

 • "Pripajanje Kosovu Polju dovešće do iseljavanja Srba"

  Meštani Ugljara i Preoca koji bi uskoro mogli da postanu stanovnici opštine Kosovo Polje o tome ne znaju gotovo ništa. Predstavnici dve lokalne samouprave, koji su u svojim parlamentima usvojili odluku o „uređenju katastarskih zona“, nisu ih o tome obavestili.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane