• Dve decenije od kidnapovanja Perenića i Slavuja

  Iako su neposredno nakon otmice novinara Radio Prištine Ranka Perenića i Đura Slavuja 21. avgusta 1998. godine, u Orahovcu viđeni njihov automobil i novinarska oprema, iz policije i tužilaštva nema zvaničnih podataka da je iko saslušan. Čak ni članovi njihovih porodica nisu pozvani da daju izjave, saopšteno je iz UNS.

 • Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić reagovao je na izjavu šefa kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije Avnija Arifija koji je izjavio da su “ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta ZSO“.

 • Goraždevac: Ukradeno šest krava i tele

  Sinoć je u Goraždevcu Jugoslavu Stevanoviću ukradeno šest krava i jedno tele, tvrde iz Ministarstva za zajednice i povratak. Slučaj je odmah prijavljen policiji.

 • Jevtić: Bole napadi iz SPC

  Potpredsednik Vlade Kosova i Srpske liste, Dalibor Jevtić, oglasio se otvorenim pismom nakon poslednjeg reagovanja oca Save Janjića, istakavši da problem nije razgraničenje, već to što pojedincima smeta Aleksandar Vučić.

 • Počinje Škola filmske magije

  “Škola filmske magije” koju organizuju Dom kulture i Gargantuafilms iz Beograda održaće se po četvrti put u Gračanici.

 • Oebs: Nismo inicirali otvaranje istraga, ali ih podržavamo

  „Predstavnik Oebs-a za slobodu medija nije deo bilo kakve inicijative o otvaranju istraga o ubijenim novinarima na Kosovu. Naša kancelarija je obaveštena o Rezoluciji o istragama ubistava novinara koja je usvojena na Godišnjoj skupštini Evropske federacije novinara, a koja sadrži poziv da se obnove napori da se odgovorni za ubistva novinara privedu pravdi“, stoji u pismu predstavnika OEBS-a za slobodu medija poslatom UNS-u.

 • Đurić i Selaković danas u Mitrovici

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković doputovaće danas u Kosovsku Mitrovicu.

 • 80 godina od podizanja hrama Svete Petke

  Hram prepodobne mučenice Paraskeve u Lapljem Selu sutra će obeležiti osamdeset godina postojanja. Na praznik Svete Petke liturgiju će služiti vladika Teodosije.

 • Brefest od 10 do 12 avgusta na Brezovici

  Ovogodišnji BREfest održaće se od 10. do 12. avgusta na skijaškom centru Brezovica na Šar planini. Festival nastoji da okupi lokalno stanovništvo, posetioce i volontere sa Kosova i okoline, Balkana i Evrope.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane