• Petrović razgovarao sa više američkih kongresmena u Vašingtonu

  Tokom svog boravka u Vašingtonu, predsednik Samostalne liberalne stranke i poslanik u skupštini Kosova Slobodan Petrović sastao se sa kongresmenom Robertom Aderholtom kojem je preneo svoje viđenje političke situacije i položaj srpske zajednice na Kosovu.

 • SDP: Pravno nasilje zbog statuta o Trepči

  Usvajanje nacrta statuta o "Trepči" predstavlja još jedan u nizu pravnog nasilja koje Priština sprovodi nad Srbima na Kosovu, saopštila je građanska inicijativa "SDP".

 • Srpska lista: Priština nas neće slomiti

  Povodom razrešenja Nenada Rikala sa funkcije ministra u Vladi Kosova, Srpska lista je saopštila da u toj partiji ne pristaju na politiku gaženja prava Srba i njihovih interesa i da su zato u ostavci od marta prošle godine.

 • SNF: Ideja o razgraničenju duboko srasla uz moždano stablo Vučića

  Godinu dana od razgovora Srpskog nacionalnog foruma i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Lapljem Selu, iz ovog pokreta kažu da pravo pitanje za Vučića nije to, koliko smo mi kao narod spremni da platimo za КiM, već "koliko si ti spreman predsedniče da platiš da ostaneš na vlasti"?

 • SL proziva Jakšića da je organizator protesta, Jakšić: "Iza protesta ne stoji niko"

  Reakcija na organizaciju protesta “Jedan od pet miliona” u Kosovskoj Mitrovici, stigla je i iz Srpske liste. Članovi ove partije burno su reagovali na protest, nazvavši jednog od organizatora Marka Jakšića prevarantom i “malim Markom”, kao i iznošenjem podatka o njegovom zaposlenju i ličnim primanjima. Jakšić odgovara da je saopštenje Srpske liste puno neistina.

 • Ansambl Venac i privrednici pomažu Draganu Tripkoviću

  Ansambl Venac sa svojim omladinskim ansamblom i dečijim ansamblima organizuje humanitarni Svetosavski koncert večeras u 19 časova u Domu kulture Gračanica. Takođe, desetak privrednika će izložiti štandove u Domu i prodavati svoje proizvode kako bi pomogli Draganu Tripkoviću.

 • “Ko stoji iza napada na sajtove Medija centra i Slobodno srpski?”

  Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži od kosovske policije i Tužilaštva da utvrde ko stoji iza napada na sajtove Medija centra Čaglavica i emisije „Slobodno srpski“ čiji je autor ujedno i predsednik UNS-a na Кosovu Budimir Ničić, a koji su oboreni 19. januara.

 • Kosovo od danas ima Ministarstvo odbrane

  Predsednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj, jutros je u Prištini svečano otkrio tablu sa natpisom "Ministarstvo odbrane Kosova" u ovom ministarstvu. Prethodno je uklonjena tabla na kojoj je bio natpis “Kosovske bezbednosne snage”.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane