• Metju Palmer danas na Kosovu

  Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer boraviće danas na Kosovu.

 • Dačić u UN o Kosovu: Srbija spremna da već sutra nastavi dijalog

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku da je Srbija spremna da već sutra nastavi dijalog o svim temama s Prištinom, "ako se za to steknu uslovi". Na sednici o novom, četvoromesečnom izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Misije UN na Kosovu (Unmik), Dačić je rekao da na Kosovu nije učinjeno ništa da se Srbima i drugim manjinskim zajednicima omogući život dostojan čoveka.

 • "Kosovo se nikada neće uplašiti i Srbija nikada neće diktirati"

  Ambasadorka Kosova u SAD, Vljora Čitaku, je na sednici SB UN u Njujorku izjavila da je Kosovo spremo za dijalog sa Srbijom, da je to nekoliko puta ponovio i kandidat za premijera i pobednik kosovskih izbora Aljbin Kurti, ali je istovremeno zatražila "ozbiljan pristup" zvaničnog Beograda dijalogu i ostvarivanju sporazuma.

 • "Sporazum": Oštrenje javne reči

  U novoj emisiji "Sporazum" govorili su istraživačka novinarka iz Beograda Jelena Petković i autori popularnih tok šou programa na Kosovu TV emisije "Rubikon" Adriatik Keljmendi i "Slobodno srpski" Budimir Ničić.

 • Nakon sastanka Palmera i Tačija bez izjava za medije

  Specijalni predstavnik SAD-a za zapadni Balkan i zamenik državnog sekretara Metju Palmer boravi danas na Kosovu. Odvojeno se sastao sa predsednikom Kosova, predstavnicima Demokratskog saveza Kosova i američkim ambasadorom u Prištini.

 • Palmer u Prištini: SAD ne nameću rešenje dijaloga

  "Sjedinjene Države stoje uz nezavisnost i suverenitet Kosova, ali ne možemo videti napredak vaše države ka međunarodnim integracijama ukoliko to ne uključuje pomirenje sa Srbijom", rekao je u Prištini specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer.

 • "Nećemo imati laku poziciju po pitanju Kosova"

  Srbija neće imati laku poziciju kada je reč o rešavanju pitanja Kosova, pošto se SAD zalažu samo za priznanje nezavinosti Kosova i to se neće promeniti, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da očekuje i od EU da iznese svoj stav.

 • UNMIK: Nezakonito hapšenje i prebijanje službenika UN na Kosovu

  Šef UNMIK-a Zahir Tanin na sednici Saveta bezbednosti UN optužio kosovske vlasti za prebijanje i nezakonito hapšenje dvojice službenika misije UN na Kosovu. Stavove Srbije predstavlja ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Dačić je oštro osudio poslednje aktivnosti Prištine, poput upada specijalnih jedinica na sever Kosova, hapšenja Srba, prebrojavanje glasova iz centralne Srbije u belim zaštitnim odelima.Sednici prisustvuje i kosovska ambasadorka u SAD, Vljora Čitaku.

 • Bocan-Harčenko: Kosovo bi trebalo da bude glavni fokus SB UN

  "Jedno od najvažnijih pitanja na Balkanu, na međunarodnom planu, jeste kriza na Kosovu i Metohiji, a kosovski problem bi trebalo da se reši na inicijativu Beograda", izjavio je Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Srbiji.

 • Odalović: Ono što Kurti zagovora udaljava nas od dijaloga

  Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović je rekao da sve što se dogovori o Kosovu mora da ima konačni epilog u Savetu bezbednost Ujedinjenih nacija i da je zato važno što se tu govori o kosovskim dešavanjima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane