• Đurić: Priština se narugala Kvinti

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je odlukom da proširi takse od 100 odsto na robu stranih kompanija koje imaju pogone u Srbiji, Priština objavila rat velikim svetskim brendovima i u isto vreme narugala se Kvinti.

 • Opozicija i danas bojkotuje sastanak o dijalogu

  Kosovski lideri i predstavnici Tima za dijalog sa Srbijom danas su se sastali sa međunarodnim zvaničnicima na Kosovu. Drugi dan zaredom, opozicione stranke DSK i Samoopredeljenje bojkotuju sastanak.

 • Haradinaj ponovo pozvao na jedinstvo svih stranaka u dijalogu

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, ponovo je pozvao sve kosovske političke subjekte na jedinstvo radi postizanja finalnog sporazuma u dijalogu sa Beogradom, koji je, kako kaže, u potpunosti u skladu sa političkom voljom građana Kosova.

 • Vulin: Tačijeve uvrede ne prihvatamo

  Komentarišući izjavu Hašima Tačija da je Priština spremna za nastavak dijaloga "iako je Srbija genocidna država", ministar Aleksandar Vulin poručuje: "Možete samo da se zgadite i nad onim koji to izgovara i nad onim što je izgovoreno".

 • Čadež: Čolaku predložio vladi da ukine takse

  Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež pozdravio je izjavu savetnika kosovskog predsednika Bekima Čolakua da bi trebalo razmotriti privremeno ukidanje taksi na srpsku robu i ocenio da je Čolaku na neki način predložio kosovskoj vladi da ukine takse od 100 odsto.

 • "Molim svet da razume da takse pogađaju srpski narod"

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je situacija na Kosovu sve teža i apelovao na svet, pre svega zapadne sile, da razumeju da takse koje je uvela Priština pogađaju ne samo interese Srbije, već srpski narod.

 • Kosovska pregovaračka delegacija 8. januara u Briselu

  Predsedavajući kosovskog tima za dijalog sa Srbijom, Špend Ahmeti, najavio je da će prištinska delegacija boraviti 8. januara u Briselu na sastanku sa posrednicima u briselskom procesu. Nakon sastanka visokih kosovskih zvaničnika i tima za dijalog, Ahmeti je kazao da, iako nije postignuta potpuna saglasnost, da je sastanak bio koristan.

 • Sednica kosovskog parlamenta bez kvoruma

  Na zahtev kosovske opozicije još jedna vanredna sednica parlamenta, na čijem dnevnom redu je bio vladin predlog konačnog sporazuma sa Beogradom, nije održana zbog nedolaska poslanika vladajuće koalicije, prenosi Zeri onlajn.

 • Kosovska skupština danas o dijalogu sa Srbijom

  Skupština Kosova održaće vanrednu sednicu danas na kojoj će poslanici raspravljati o dokumentu koji je pripremila Vlada Kosova kao „Nacrt sveobuhvatnog sporazuma izmedju Kosova i Srbije“.

 • Tači: Istorijski momenti SAD i Kosova

  Kosovski predsednik Hašim Tači nazvao je pisma koja je predsednik SAD Donald Tramp uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njemu četvrtim istorijskim momentom koji je za poslednje tri decenije stigao Prištini od američkih predsednika.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane