• Zbog izraza "Šiptari" Vulinu preti tužba

  Nacionalni savet albanske manjine razmišlja da tuži ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina zbog korišćenja uvredljivog termina "Šiptari" za Albance, izjavio je predsednik tog saveta Ragmi Mustafa.

 • Briselski sporazum: Šest godina posle

  U novoj emisiji "Sporazum", koja se emituje na programu TV Mreže, RTV Kim i TV Mitrovica svake srede od 21 čas, i ovoga puta se govorilo o potpisivanju Briselskog sporazuma  i normalizaciji odnosa Prištine i Beograda.

 • Vučić: Moja ideja o razgraničenju propala

  "Moje ideje su propale. To će skupo koštati naš narod, našu zemlju za 20-30 godina. Nisam bio dovoljno ubedljiv, nisam uspeo da objasnim kakvo je realno stanje", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 • Rada Trajković dobila policijsku zaštitu

  Predsednica Evropskog pokreta za KiM Rada Trajković navela je Fonetu da je prekjuče dobila obećanu zaštitu policije, koju je zatražila zbog ugroženosti nje i njene porodice.

 • Tači: Srpski proizvodi ulaze na Kosovo ilegalno

  Kosovski predsednik Hašim Tači istakao je da je uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije ispravna i legitimna odluka kosovskih institucija, ali je dodao i da pored toga srpski proizvodi ulaze na Kosovo ilegalno.

 • Đurić: Čije firme profitiraju od taksi na srpske proizvode

  Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić izjavio je da je srpskoj ekonomiji uvođenjem kosovskih taksi naneta šteta od više od 500 miliona evra na godišnjem nivou i upitao Prištinu ko je odgovoran za šverc na teritoriji KiM i čije firme profitiraju od taksi na srpsku robu.

 • Rama: Haradinaj laže

  Premijer Albanije Edi Rama rekao je da niko na samitu u Berlinu nije zatražio od kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da suspenduje takse.

 • Inicijativa da se Preševska dolina uključi u dijalog

  Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa, gradonačelnik Bujanovca Šaip Kamberi i poslanik u Skupštini Srbije iz te opštine Fatmir Hasani, uputili su inicijativu da se Preševska dolina uključi u završnu fazu dijaloga Prištine i Beograda.

 • "Ne možemo u trku a da neko ima prednost nekoliko stotina metara"

  Potpredsednik Srpske liste i ministar za povratak i zajednice u ostavci u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić, istakao je da su očekivanja od Samita o Zapadnom Balkanu, koji je održan u Berlinu, bila različita, ali da je njegov utisak da je Samit doprineo da se ipak napravi mali korak ka onom što treba da se desi u budućnosti.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane