Jevtić sa kongresmenom Engelom o problemima Srba na Кosovu

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić sastao se sa kongresmenom Eliotom Engelom sa kojim je razgovarao o problemima Srba na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Eliot Engel i Dalibor Jevtić (Foto MZZP)

Kako se navodi u saopštenju, Dalibor Jevtić je tokom sastanka sa američkim zvaničnikom ukazao na probleme i mogućnosti rešavanja istih kako bi trenutna situacija na Кosovu bila bolja. On je napomenuo da se moraju poštovati prava svih naroda na Кosovu.

”Mora se uspostaviti dijalog tokom koga bi se rešili nagomilani problemi, koji čini mi se opterećuju život svih građana na Кosovu. To mora biti primarni cilj i Prištine i Beograda. Znam da neće biti lako, ali ako želimo budućnost za nas i naše buduće generacije do kompromisa moramo doći u što skorijem periodu”, naglasio je ministar.

Jevtić je, navodi se u saopštenju, istakao da takse koje su uvedene na uvoz robe iz Srbije najviše pogađaju narod koji živi na Kosovu i da bi ih iz tog razloga treba suspendovati.

Tokom susreta je zaključeno da se rešavanjem ovog pitanja otvara put ka dijalogu.

”Tenzije između Beograda i Prištine loše utiču na celokupnu situaciju na Zapanom Balkanu i s toga treba uporno raditi na prevazilaženju svih nesuglasica” kazao je ministar Jevtić.

Ministar Dalibor Jevtić boravi u Vašingtonu povodom Molitvenog doručka koji se tradiconano održava svakog prvog četvrtka u februaru.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane