Priština usvojila budžet i Nacrt Statuta "Trepče"

Poslanici kosovske skupštine usvojili su budžet za ovu godinu u iznosu od 2,3 milijarde evra, kao i Nacrt Statuta "Trepče", koji podrazumeva da ovaj kombinat postane akcionarsko društvo. Prethodno je usvojen Nacrt zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima prištinske delegacije u dijalogu s Beogradom.

Podeli ovaj članak sa:
  • Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Poslanici kosovske skupštine usvojili su najpre Nacrt zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima prištinske delegacije u dijalogu s Beogradom.

Rano jutros usvojen je i budžet za ovu godinu u iznosu od 2,3 milijarde evra, kao i Nacrt Statuta Trepče, koji podrazumeva da ovaj kombinat postane akcionarsko društvo. Predviđena je transformacija poslovnih jedinica, a to su rudnici sa flotacijom: Trepča - Stari trg, Кišnica i Novo Brdo, Кopaonik - Leposavić.

Predsednik skupštine Кadri Veselji odbacio je mogućnost da padne vlada Ramuša Haradinaja, ali je ponovio da se ne slaže sa njim i da bi takse na srpsku i robu iz BiH trebalo suspendovati na 120 dana.

Ističe da i buduće odluke Prištine treba da budu usaglašene sa SAD i zapadnim partnerima, a ukoliko Beograd, kako kaže - "nastavi da se ponaša agresivno" - Priština treba da primeni "pun reciprocitet".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane