Vesti
Hronika

Uhapšen Srbin, raseljeno lice iz Peći

Srbin Zoran Đokić, raseljeno lice iz Peći, uhapšen je sinoć na administravnom prelazu Jarinje zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
Uhapšen Srbin, raseljeno lice iz Peći
Peć (Foto arhiva Kim)

Kako tvrde u Kancelariji, Кosovska policija ga je najpre dva sata zadržala na prelazu, a potom ga je pod oružanom pratnjom sprovela u Peć, dok je njegovo dvanaestogodišnje dete "bilo svedok tog maltretiranja, a onda i da samo nastavi put ka Кosovskoj Mitrovici".

"Ovaj događaj je još jedna potvrda da Priština ne nemerava da odustane od kampanje zastrašivanja srpskog stanovništva na Кosovu i Metohiji zloupotrebom takozvanih tajnih spiskova osumnjičenih za ratne zločine".

U Kancelariji za KiM napominju da se u prošlosti pokazalo da su gotovo svi Srbi uhapšeni na ovaj način bili nevini.

"Jedini cilj i ishod ovakvog postupanja stvaranje stalne atmosfere straha i nesigurnosti, a da je kampanja usmerena pre svega prema potencijalnim povratnicima".

Кancelarija za Кosovo i Metohiju je Đokiću obezbedila branioca, i biće u stalnom kontaktu sa njegovom porodicom.

 Ostale vesti

Kamenovana kuća povratnika u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su kasno sinoć kuću povratnika Žarka Zarića u selu Ljubožda kod Istoka.
  • 27.05.2020
Jevtić: Albanci sekirom napali povratnika kod Kline
Povratnika Đorđija Đorovića u selu Drenovčić kod Kline, sekirom su napali Albanci, naveo je instagram profilu vršilac dužnosti kosovskog ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
  • 26.05.2020
Obijena škola u Sušici, ukradeni računari
Zgrada Elektrotehničke škole obijena je noćas, potvrdio je za Gračanica online direktor ove škole Milan Dimitrijević.
  • 25.05.2020
Na Kosovu tokom pandemije povećano nasilje u porodici
Tokom pandemije koronavirusa na Kosovu je za 30 odsto povećan broj slučajeva nasilja u porodici, podaci su kosovskog Ministarstva pravde. Međutim, iz organizacija koje se bave slučajevima porodičnog nasilja poručuju da je broj znatno veći, jer žrtve često ne prijavljuju nasilje.
  • 25.05.2020
Zapaljena kuća povratnika u Berkovu kod Kline
U povratničkom selu Berkovo kod Kline zapaljena je kuća povratnika Žarka Vučkovića, preneo je na svom Tviter nalogu ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić. Naveo je da je Ministarstvo Vučkoviću sagradilo kuću prošle godine i da policija vrši uviđaj
  • 23.05.2020
Kurti traži da Državno tužilaštvo sasluša Tačija
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti zatražio je od Državnog tužilaštva da ispita predsednika Kosova Hašima Tačija kao svedoka povodom pretnji smrću koje je na Fejsbuku premijeru uputila "Albanska dobrovoljačka garda".
  • 22.05.2020