Rakić: Ujedinjenje Mitrovice paravan za etničko čišćenje

"Srbi nikada neće dozvoliti ujedinjenje severnog i južnog dela Кosovske Mitrovice", poručuje Goran Rakić gradonačelnik Severne Mitrovice.

Podeli ovaj članak sa:
  • Goran Rakić (Foto arhiva Kim)

U saopštenju za javnost, Rakić poručuje da je ujedinjenje podeljenog grada o kome govori predsednik Kosova Hašim Tači "paravan za etničko čišćenje Srba iz jedinog grada u kome su Srbi preživeli etničko čišćenje 1999. godine".

"Više od hiljadu napada koje su neki Tačijevi prijatelji sproveli prema Srbima na glavnom gradskom mostu od 1999. godine do danas su imali za cilj da Srba na severu ne bude, kao što ih i nema u južnom delu Кosovske Mitrovice".

Rakić navodi dalje da su Srbi opredeljeni za mir i suživot sa svima, i to su, kako kaže, dokazali čuvajući multietnički karakter grada u kome pored Srba žive i Bošnjaci, Albanci, Romi, Goranci, Turci, Egipćani i mnogi drugi.

"Na delu a ne rečima smo pokazali kako treba da izgleda poštovanje različitosti, ali najave koje dolaze od Tačija, kojima pokušava da zastraši srpski narod na ovim prostorima sa gnušanjem odbacujemo", navodi Rakić.

Dodaje da mir nema alternativu, ali alternativu nema ni pravo na život i slobodu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane