Dačić: Putin ne donosi rešenje za Kosovo

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio danas da ruski predsednik Vladimir Putin ne donosi u Beograd rešenje za Kosovo.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ivica Dačić (Foto Tanjug)

"Ne donosi rešenje, on nas pita koje je rešenje. Sa njima redovno razmenjujemo informacije u poslednjih pet, šest godina, još otkad sam ja bio premijer", rekao je Dačić za N1 u Palati Srbija, gde je organizovan svečani doček Putinu.

Dačić je rekao da je satnica posete pomerena zato što ruski predsednik malo kasni, ali da protokol ostaje isti.

Šef srpske diplomatije je rekao da poseta Vladimira Putina predstavlja kontinuitet dobrih odnosa Beograda i Moskve.

On je rekao da su politički odnosi dve zemlje odlični, ali da se pogodnosti sporazuma o slobodnoj trgovini nedovoljno koriste i da na tom polju ima prostora za napredak.

Ostale vesti

 • "Srbi da se okrenu umerenijim srpskim partijama"

  Ja sam svestan pritisaka koje doživljavaju Srbi od paralelnih struktura Srbije na Kosovu, od kojih je jedna i Srpska lista, ali srpska zajednica na Kosovu trebalo bi da stekne snagu i da se prestroji iza umerenijih srpskih stranaka i političara na Kosovu, rekao je u intervjuu za NIN lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.

 • Ešton: Nismo tražili od Beograda i Prištine da pređu crvene linije

  Ešton: Nismo tražili od Beograda i Prištine da pređu crvene linije

  Bivša visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, pod čijim je okriljem počeo dijalog Beograda i Prištine 2012. godine, rekla je na Beogradskom bezbednosnom forumu da se od strana nije tražilo da prelaze svoje crvene linije i da je cilj bio da predstavnike strana pokušaju bar da dovedu u istu sobu, za isti sto.

 • Sporazum: Novac ne rešava problem Kosova

  Sporazum: Novac ne rešava problem Kosova

  „Milijarde evra i dolara su stigle na Kosovo, pa se ništa nije promenilo“, rekao je u novom izdanju emisije „Sporazum“ novinar Darko Dimitrijević. „Svi su (u regionu) dobili pare i sada je potrebno da oni to vrate na neki način, a to su bolni kompromisi“, smatra njegova koleginica Violeta Oroši.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane