Vulin sa komandantom Kfora

Formiranje vojske Kosova za Srbiju je neprihvatljivo i Kfor je jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa sastanka (Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula)

Na sastanku u Beogradu sa komandantom Kfora, general-majorom Lorencom D`Adariom, Vulin je naglasio da za Srbiju Kfor predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu, a srpsko stanovništvo na Kosovu u njemu vidi jedini garant svoje sigurnosti i bezbednosti.

General D’Adario naglasio je da poštuje poziciju Vlade Srbije i uzdržano ponašanje tokom incidentnih situacija na Kosovu.

Ministar Vulin je zahvalio komandantu Kfora za očuvanje mira i bezbednosti na Kosovu, izrazivši očekivanje da će se održati dobar nivo saradnje između Vojske Srbije i Kfora.

U razgovoru sa generalom D’Adariom, ministar odbrane je zatražio da Kfor ostane u punom kapacitetu i da ne dođe do brojčanog smanjivanja misije Kfora, navodeći da odluka o smanjivanju snaga Kfora treba da zavisi od stalne procene razvoja situacije na političkom i vojnom planu i bezbednosnih indikatora stanja, a ne na osnovu definisanih datuma, saopštilo je Ministarstvo.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane