Vesti
Politika

Rakić: Saradnja Srba i Albanaca nikada nije ni postojala

Saradnja između Srba i Albanaca nikada nije ni postojala u pravom smislu te reči, izjavio je u Kosovskoj Mitrovici predsednik Srpske liste Goran Rakić.
Rakić: Saradnja Srba i Albanaca nikada nije ni postojala
Goran Rakić (Foto Tanjug)

"Političari iz Prištine imaju dvostruke aršine. Imamo dobrog i lošeg policajca, jednog koji hoće da se predstavi kao prijatelj Srbima i onaj koji optužuje Srbe za sve, tako da ta saradnja ne postoji i nikada nije ni postojala u pravom smislu te reči", rekao je Rakić, odgovarajući na pitanje novinara kako Srbi i Albanci međusobno sarađuju, ako se zanemare politika i političke tenzije koje postoje.

Kako je dodao, saradnja možda postoji na papiru, ali u životu ne. Upitan da li ima prijatelja Albanca, Rakić je odgovorio: "Prijatelja ne, ali poznanika da".

Rakić je istakao da bi bez države Srbije, njene vlade i Kancelarije za KiM, život Srba na KiM bio nemoguć.Ostale vesti

Prekinuta sednica, DSK traži izmene nacrta zakona o OVK
U kosovskoj skupštini prekinuta je rasprava o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, kojim se "svaki javni zvaničnik i građanin Kosova obavezuje da poštuje i štiti ratne vrednosti utvrđene i štiti imidž OVK". Rasprava će biti nastavljena u četvrtak, sledeće nedelje.
  • 08.08.2020
Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020
„Postoji mogućnost obaranja vlade“
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi,  te da imaju dovoljan broj glasova. Analitičari veruju da je obaranje vlade moguće.
  • 07.08.2020
Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020
Skupština Kosova danas razmatra zakon o OVK
Skupština Kosova će od 11 sati će razmatrati Nacrt zakona o prevenciji i borbi protiv kovida-19 na Kosovu i Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK, piše Koha.
  • 07.08.2020