Manifestacija „Gračanica otvorenog srca“

Na Trgu oslobodiocima u centru Gračanice danas je organizovana humanitarna manifestacija „Gračanica otvorenog srca“.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa manifestacije (Foto Kim)

Cilj manifestacije je prikupljanje novčanih sredstava za lečenje devojčice Nevene Miljković iz Lipljana koja je obolela od leukemije.

Za decu je priređena žurka, i tom prilikom su deca mogla da se fotografišu sa Deda Mrazom.

Meštani Gračanice i okolnih sela će večeras moći da uz kuvano vino i pečenog vola na ražnju uživaju u koncertu Tropiko benda.

A da je sve spremno za doček Pravoslavne Nove godine potvrdio je i jedan od organizatora ispred Opštine Gračanica.

“Večeras smo pripremili tradicionalno bika na ražnju, 10 prasića, kuvano vino, rakiju. Nadamo se da će doći puno ljudi, vreme nas je poslužilo”, kazao je za RTV Kim organizator dočeka Pravoslavne Nove godine, Bogić Đurović.

Manifestaciju „Gračanica otvorenog srca“, kao i doček Pravoslavne Nove godine na Trgu oslobodiocima u centru Gračanice su podržali Opština Gračanica i „Doktori klovnovi“.

“Ulica otvorenog srca” u Kosovskoj Mitrovici

Manifestacija “Ulica otvorenog srca” otvorena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Decu zabavlja animatorska trupa “Happy” iz Beograda. Na štandovima u pešačkoj zoni, naši sugrađani izlažu proizvode domaće radinosti, a u humanitarne svrhe prodaju se i različiti proizvodi ručne izrade.

“Ulicu otvorenog srca”, svečano je otvorio predsednik privremenog organa Opštine Aleksandar Spirić, poručivši da današnja slika koja se šalje iz Kosovske Mitrovice, u prvom redu odslikava ljubav.

“Ono što je najneophodnije našoj deci jesu radost, osmesi i mir. Vodeći se time, danas se okupljamo da pokažemo svetu da smo istrajni, veseli i odlučni da trajemo na prostoru Kosova i Metohije. Naša odlučnost i naš put istrajnosti, jasno su definisani, neraskidivom i trajnom vezom sa državom Srbijom” - rekao je Spirić.

On je dodao, da je jako bitno da budemo solidarniji, otvorenog srca, da pomažemo jedni drugima, jer, istakao je, bez uzajamne podrške i sloge, nama nema napretka.

“Verujemo u vas i u naš grad, i Kosovska Mitrovica jeste grad ponosa. Od 2000. godine je u Kosovskoj Mitrovici više od 4.500 građana našlo svoje utočište i ostalo da deli sudbinu sa ovdašnjim narodom. Kosovska Mitrovica ima svoj sjaj i dušu, i tako će biti i u narednom periodu” - poručio je Spirić.

U okviru kulturno-umetničkog programa, nastupili su najmlađi članovi KUD “Kosovski božur”, predškolske ustanove “Danica Jaramaz”, osnovnih škola “Sveti Sava” i “Branko Radičević”, David Marković, Mina Jakšić, Filipa i Lenka, plesna grupa Street dance.

Za građane su obezbeđeni čaj i kuvano vino.

Prodavci na štandovima, kažu da prodaja dobro ide - u ponudi su slani i slatki proizvodi, različiti ukrasi i ručno rađeni predmeti.

Nenad Branković iz “Happy” trupe, čestitao je svima pravoslavnu Novu godinu.

“Sve najbolje želim srpskom narodu ovde, bili smo prošle, došli smo i ove godine, da ulepšamo ovaj trenutak i doček srpske Nove godine” - rekao je Branković.

Manifestacija se održava petu godinu zaredom, a organizator je Privremeni organ opštine Kososvka Mitrovica.

U okviru obeležavanja pravoslavne Nove godine, večeras će na centralnom gradskom trgu u Kosovskoj Mitrovici biti održan koncert Biljane Sečivanović i Marka Gačića, uz pratnju orkestra Dejana Grujića.

Tačno u ponoć, građani će uživati u vatrometu, koji će označiti ulazak u Novu 2019. godinu po julijanskom kalendaru.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane