Policija apeluje na učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji

Iz Kosovske policije apeluju na vozače i druge učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji zbog stanja na putevima posle obilnijih snežnih padavina.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Кosovska policija zahteva od svih učesnika u saobraćaju, a posebno vozača, da poštuju saobraćajne znakove i da prilagode vožnju atmosferskim uslovima, naglašavajući da padavine utiču i na smanjenju vidljivost na putevima.

U suprotnom će, kako se navodi u saopštenju, Кosovska policija preduzeti kaznene mere protiv svih prestupnika, sa isključivim ciljem podizanja nivoa bezbednosti u saobraćaju, sprečavanja nesreća, a posebno onih sa fatalnim posledicama.

Na vozače se posebno apeluje da poštuju zakonske odredbe iz oblasti saobraćaja u zimskim uslovima, te da obavezno poseduju zimsku opremu i prilagode vožnju prilikama na putevima.

Takođe je naglašeno da će biti pojačano prisustvo saobraćajne policije na putevima.

Ostale vesti

 • "Priština se hvali nestašicom mleka"

  "Šokiran sam time što se u Prištini hvale činjenicom da zbog njihove akcije nema mleka u bolnicama i Studentskom centru i na rafovima radnji na severu Кosova i Metohije", izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

 • “Pitanje imovine najveći problem u procesu povratka”

  “Pitanje imovine najveći problem u procesu povratka”

  Kada je u pitanju povratak raseljenih na Kosovo, često se ne primenjuje ono što je dogovoreno, rekao je na konferenciji “Dvadesetogodišnjica vodećih principa o internoj raseljenosti” ministar za zajednice i povratak u ostavci Daibor Jevtić i napomenuo da bi implementacija postojećih zakona i dogovorenih procesa bila ključ za uspešan povratak.

 • Živić na otvaranju centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja

  Živić na otvaranju centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja

  Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić prisustvovala je danas inauguraciji centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja – Biofruti u vlasništvu Zarije Malesi u Kačaniku. Inauguraciji su prisustvovali i direktorka USAID-a Lisa Magno, Colin Hiland zamenica šefa misije SAD na Kosovu i delegacija opštine Kačanik.

 • Hašim Tači i Ine Eriksen Soreide o Kosovu

  Hašim Tači i Ine Eriksen Soreide o Kosovu

  Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sa ministarkom spoljnih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide o bilateralnoj saradnji, podršci Norveške Kosovu, kao i o miru i stabilnosti u regionu.

 • Petrović i Lajčak o dijalogu u Briselu

  Petrović i Lajčak o dijalogu u Briselu

  Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao sa sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke i predsedavajućim OEBS-a Miroslavom Lajčakom. Jedna od tema razgovora bio je i dijalog Beograda i Prištine, saopšteno je iz ove stranke.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane