Čestitke za Božić

Predstavnici institucija na Kosovu upućuju čestitke pravoslavnim vernicima povodom predstojećeg Božića.

Podeli ovaj članak sa:
 • Foto ilustracija

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, uputio je pravoslavnim vernicima božićnu čestitku.

“Ovaj najradosniji praznik treba da nas podstiče i snaži da pokazujemo ljubav, ukazujemo na pravi put i dobro, a odvraćamo od zla i stranputice, poštujemo prava i slobodu svakog čoveka. Neka nas dani koji su pred nama podsete na važnost negovanja istinskih vrednosti, važnosti zajedništva, međusobnog uvažavanja, poštovanja i razumevanja", naveo je Jevtić u čestitki.

Vernicima koji slave, Jević je poželeo da praznične dane provedu u krugu porodice i prijatelja.

"Da vaš dom bude ispinjen blagostanjem i osećanjem bliskosti i ljubavi. Da ovogodišnja kao i svaka naredna proslava Božića kao porodičnog praznika, budu afirmacija porodice i njenih neprolaznih vrednosti, jer zdrava i jaka porodica garancija je zdravog i naprednog društva. Mir Božiji, Hristos se rodi! Vaistinu se rodi! , navodi se u čestitki Jevtića.

A predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je Božić sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, i svim pravoslavnim vernicima.

„Neka predstojeći najradosniji hrišćanski praznik rođenja Hrista Spasitelja probudi u nama istinsku veru za opstankom, neka nas ispuni ljubavlju i bratskom slogom i neka radost Božića ostane večna pobeda prijateljstva, zdravlja i uspeha. Želim nam svima da Badnji dan i Božić provedemo u miru sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. U svoje lično ime i u ime rukovodstva Opštine Gračanica čestitam Božić svima koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru uz tradicionalni pozdrav MIR BOŽIJI- HRISTOS SE RODI!“, navodi se u Popovićevoj čestitki vernicima.

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović čestitao je Božić svim pravoslavnim hrišćanskim vernicima i poželeo da ga svi proslave u blagostanju, okruženi svojim najdražima sa obiljem mira, ljubavi i radosti.

“Neka duh Božića, našeg najradosnijeg hrišćanskog praznika u nama probudi osećaje praštanja, razumevanja i međusobnog poštovanja, osnaži vrline mira i solidarnosti u današnjem vremenu i da nam snage da se izborimo sa svim izazovima”, naveo je Petrović u čestitki.

 

Ostale vesti

 • Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Pre četrnaest meseci u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović,njegove ubice su još na slobodi. Iz Ivanovićeve partije SDP podsećaju na obavezu rasvetljavanja njegovog ubistva.

 • Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Povodom petnaest godina od Pogroma 17. marta 2004. u Gračanici će se održati niz programa posvećenih jednom od najvećih stradanja naroda, kulture i nasleđa. Događaj je sećanje na te događaje, ali i kreativni stvaralački odgovor umetnika koji svojim likovnim radovima obnavljaju uništeno kulturno blago.

 • Srpska lista: Petrović poslušnik albanskih partija

  Srpska lista: Petrović poslušnik albanskih partija

  Povodom pisma koje je predsednik SLS-a Slobodan Petrović uputio predsedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću, oglasila se "podrobnijom analizom" Srpska lista navodeći, između ostalog, da je "njegova stranka plod prirodnog bluda zapadnih ambasada i Hašima Tačija".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane