Pasjane: Rođena prva beba u 2019. godini

Prva beba na Kosovu u 2019. godini rođena je sinoć u Kosovskom Pomoravlju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Porodilište u Pasjanu (RTV Puls)

Suzana Anđelković iz Donje Budrige sinoć je u 20:45 časova na svet donela zdravo muško dete.

Dečak je rođen u porodilištu u Pasjanu, težak 3.390 grama i dugačak 52 centimetra, a ponosnoj mami Suzani ovo je prvo dete.

"Ponosni smo i srećni što se prva beba u ovoj godini na Kosovu i Metohiji rodila baš ovde u porodilištu u Pasjanu", rekao je za RTV Puls glavni medicinski tehničar u Zdravstvenom centru Gnjilane Sreten Trajković i dodao da je porođaj prošao dobro.

Porođaj je obavio stručni tim u sastavu: ginekolozi Savko Krstić i Marina Jovanović, anasteziolog Slavica Savić i pedijatar Violeta Trajković.

Ostale vesti

 • "Još jedan pokušaj asimilacije Srba na Kosovu"

  Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ocenio je danas da je najnovija najava prištinskih vlasti o promeni statusa tog univerziteta još jedan u nizu pokušaja asimilacije Srba sa Kosova i gušenja njihovih osnovnih ljudskih prava.

 • Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Sedamnaest meseci nakon integrisanja provosuđa na severu Kosova različita su mišljenja o uspešnosti tog dela Briselskog sporazuma. Uprkos, otežanim uslovima, sudstvo funkcioniše, složili su se učesnici konferencije "Integradija pravosuđa na severu" koju je u Prištini organizovao "Aktiv".

 • „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  NVO „Mlada aktivna Gračanica“ od nedavno je počela sa besplatnim časovima engleskog jezika. Jedan od ciljeva je, kako kažu, da se mladima olakša komunikacija sa komšijama Albancima. Međutim, poverenik za jezike pri Kancelariji premijera Kosova Slaviša Mladenović smatra da bi im učenje drugih jezika, poput albanskog u znatnoj meri olakšalo život.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane